Yardıma ve motivasyona çok ihtiyacım var

Foruma yeni üye oldum. 23 yaşındayım 1.78 boy ve 62 kiloyum. Tam 1 yıldır bu sporu yapıyorum. Bir yılda ölçü olarak sadece kol ölçümü bildiğimden onu söyleyeyim 27 cm den 31 cm ye yükseldim. Daha doğrusu 27 den yağlanarak 34 e kadar yükseldim. Sonra kilo verdim ve şuan kolum 31 cm. Diğer ölçülerimi bilmiyorum fakat zaten bilinecek birşey de yok. Ne göğüs var ne omuz ne sırt ne trapez... Biceps özellikle az da olsa gelişen tek kasım belki de. Triceps hele bicepsten zaten geride. Resmen 1 yılım çöpe gitti. İnanın moralim çok bozuk. Neden biliyor musunuz. Çünkü anlam veremediğim birşey var. Bu kol ölçüsüyle ve gelişmeyen bölgelerime rağmen 4 kg dumbell çifti ile başladığım bu sporda şuan asla form bozmadan ve sallanmadan çok ince bileklerime rağmen 14-15 kg dumbell ile kol çalışabiliyorum. Bench Press 50 kg. Barfiks çok kolay ve 10 un üzerinde ayaklardan ivme almadan yapabiliyorum. Shoulder press dumbeller ile ayrı ayrı 15-18 kg arasında değişiyor. Squat da aynı şekilde 55-60 kg. Tekrar sayılarım ve set sayılarım genelde 4×8 ve 4x10. Vücudumda hormon seviyelerim normal çıktı. Kan değerleri vb herşey normal. Yapı olarak ektomorf diyorlar hocalar vb. Kendimi bildim bileli zayıfım. Ve birşey çok zoruma gidiyor. İnsanlar sürekli zayıfsın diyor. Tabii insanlar herşeyi der. Fakat ne olur benim de giydiğim tişörtler elbiseler üzerime otursa yakışsa. Görenler hani spor yapıyordun hiçbirşey olduğu yok diyor. Sürekli severek giden ben, heyacnala çalışan ben motivasyonum öyle düştü ki. Moralim çok bozuk. Sizlerin inanın yardımınıza çok ihtiyacım var. Neden yeni yazıyorum. Bugün yeni salona başladım. Hoca ile çalışayım belki iyi olurum diye. Hoca ne kadardır spor yaptığımı sormadı. Beslenme yazmadı. Severek yaptığım temel hareketleri yaptırmadı. Squat deadlift barbell row bench press shoulder press cable triceps push down yerine komple makinelerde bakın özellikle hepsi makinelerde chest press butterfly seated row shoulder machine press ve dumbell curl yaptırıp hepsi 3x10 dan sonra 3 x 20 crunch yaptırdı. İnanın hiç zorlanmadım. Hatta zorlamak için iyice yavaş yaptım. İlk gün diyeymiş... Squat deadlift barbell row b2nch press olmayan fullbody nasıl bana fayda sağlasın? Bilmiyorum artık ne yapacağımı. Split ise split full body ise full body beslenme ise beslenme ve bana önereceğiniz program beslenme vb tecrübeleriniz var mıdır. İnanın güçlüyüm fakat hacim olmuyor. Resmen kaslarım içine gömülmüş gibi. Ek olarak beceremediğim tek hareket var o da lateral raise. Onda 5 kg yi geçemedim. Geçince zorlanıyorum dediğim gibi bileklerim ince ve zor kaldırıyor o açıda. Kilo artınca hele trapez ağrıyor. Çok uzun yazdım kusura bakmayın ama ben insanlar tarafından bu kadar alaya alınıp aşağılandığımı hatırlamıyorum. Kimseyi takmadım takmadım fakat hepsini alacağım sonuç ile susturacağıma dair kendime sözüm var. Tabi bununla beraber motivasyona ve sizlerin yardımınıza ihtiyacım var. Gördüm çok insan var forumda hatalarını düzeltip çok iyi ilerleyen. Aranızda işin ehli olanlar da var. Bana yardımınız dokunabileceğine inanıyorum.

Hocam işin önemli kısmı beslenme de. sürekli yiyin hiç mideniz boş durmasın kuruyemiş shake falan. antrenmandan hemen sonra toz kullanın

öncelikle yiyeceksin. asla günlük kalorinin altına düşme bahsettiğin gibi bir durumun varsa. hocaya bakma compound hareketlere devam et ve kesinlikle bir kası haftada en az 2 kere çalıştır. azcık daha sabır et eminim fark yaratacaksın.

Hocam işin önemli kısmı beslenme de. sürekli yiyin hiç mideniz boş durmasın kuruyemiş shake falan. antrenmandan hemen sonra toz
Hocam işin önemli kısmı beslenme de. sürekli yiyin hiç mideniz boş durmasın kuruyemiş shake falan. antrenmandan hemen sonra toz kullanın

Whey proteini aldım yeni. Bazı yerlerde antrenmandan hemen sonra için yazıyor. Bazı yerlerde ise 30-40 dk sonra için büyüme hormonu etki etsin yazıyor. Neye inanacağını şaşırdım. Sizce hangisini yapmalıyım? Bir de antrenman öncesinde de içsem faydası olur mu bazen hem önce hem sonra daha iyi olur yazıyor. Fikrinizi merak ediyorum.[DOUBLEPOST=1529326203][/DOUBLEPOST]
öncelikle yiyeceksin. asla günlük kalorinin altına düşme bahsettiğin gibi bir durumun varsa. hocaya bakma compound hareketlere devam et ve kesinlikle bir kası haftada en az 2 kere çalıştır. azcık daha sabır et eminim fark yaratacaksın.

Teşekkür ederim. Forumda gezerken ana başlıkta full body programı gördüm. Arnold a aitmiş. Benim programımdan sadece birkaç hareket ve set sayısı farklı. Sizce ona geçsem nasıl olur? Genelde 5x8 8 10 10 10 yazıyor setlere. Bir de ilk göğüs ile başlamak mı daha iyidir yoksa sırt ile mi?

programını bilmeden yorumlayamam. genel olarak compound hareketler ve progressive overload üstüne kurulu bir antrenman sistemi yaparsan gelişim görürsün zaten. bu terimi bilmiyorsan araştırmanı şiddetle tavsiye ederim.

sırt veya gögüs genelde gögüs önerilir ancak ben çok fark yaratacağını düşünmüyorum. hangisini istiyorsan öyle başla gitsin bence.

ha birde whey protein tozu aldıysan antrenman sonrasında direk iç. antrenman sonrası büyüme hormonu artışı gerçekleşse bile akut artış göstereceği için sana yağ yakmak dışında bir kazanç sağlamaz aksine kaslarına kortizol yüzünden sürekli zarar gelir.

Back
Yukarı