Yarım barfix

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan mrthr35
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

mrthr35

Üye
Merhabalar. yaklaşık 6 7 aydır spor yapıyorum. barfix çekemiyorum diye bugüne kadar hiç uğraşmadım . deniyorum ama 83 84 kgyim arka kol kaslarım 80 kg üstünü tam kusursuz kaldırabilecek kadar güçlü değil hala sanırım. ara ara çalışmama rağmen barfix tam formu 5 kuraldan sayarsak 5 de 3 şeklinde yapıyorumdur. tam yukarı kadar çekemesemde yukarından az daha aşağıya kadar çekebiliyorum kendimi. bu şekilde çalışırsam sırt kaslarım gelişir mi ve zamanla arka kolum daha güçlenirse tam forma ulaşabilirmiyim. sırt kaslarımda hafif bir ağrı hissediyorum dün baya denedim.

barfix çekerken arkakol kasları lazım olmaz önkol kasları daha fazla lazım olur.yardımlı çekebilirsin yada asılı kalmayı dene kanatları sıkarak ve tukenince kendini yavaş yavaş aşağıya bırak gayet guzel oluyor bende yardım edecek birisi bulamazsam genelde öyle yapıyorum.

Hocam bence her gün çekmeyi dene sana kendimden örnek vereyim aralığın 1 inde 4 nizami barfiks çekerken ocağın sonunda 11 nizami barfiks çekebiliyordum.Evde barfiks demiri var her gectiğimde çekiyordum gün boyunca en az 15-20 oluyordu.[DOUBLEPOST=1489225570][/DOUBLEPOST]Mesela 1 hafta zıplayıp çekmeyi dene negatifini uzun tut sonra 1 -2 barfiks çıkınca dediğimi yap.

her gün çekmek olmaz zaten doğru bicepsten güç alınıyor. dün zaten ağır bir antreman üstüne barfix denedim bicepslerimde hafif ağrı var sırtta da 2 günde 1 en fazla yapılmalı :D

her gün çekmek olmaz zaten doğru bicepsten güç alınıyor. dün zaten ağır bir antreman üstüne barfix denedim bicepslerimde hafif ağrı var sırtta da 2 günde 1 en fazla yapılmalı :D
sidmanın en başında barfix demirinde en zirvede avuç içlerin sana bakacak şekilde (tam terside olur ama bu haliyle bicesplere daha çok vuruyor) ayaklarını karnına çekip karın kaslarını, kanatları, bicepsleri sık o şekilde beklemeye çalış durabildiğin kadar tükenene kadar bunu 4 set yap.bu şekilde yaparak karın kası biceps ve kanatları gayet guzel hissediyorum ben tavsiye ederim dene yorumlarını bekliyorum:)

benim için sadece kanat sırt bölgesini geliştirsin yeterli diğer bölgeler için ekstra egzersizlerim var zaten :)

idmanın en başında yapsam kolları çok yoran bir hareket olduğu için benim için en önemli olan bench press overhead press gibi hareketlerde performansımı düşürür o yüzden :)

idmanın en başında yapsam kolları çok yoran bir hareket olduğu için benim için en önemli olan bench press overhead press gibi hareketlerde performansımı düşürür o yüzden :)
bunu en başta yaparsan çekiş kasların yorulur.ohp ve bench press yapmak için itiş kasları lazım ikisi farklı bölgeler.
ne ısrarcı oldum yaa sanki ben çalışacam :):):)

Ellerin sana bakacak şekilde veya birbirine bakacak şekilde yapabilirsin.(chin up veya neutral grip) Illa genis tutuş ve ellerin karşıya bakmasına gerek yok(pull up)

Altına tabure gibi alçak bişiler koy, zorlanınca ordan ayağınla hafif destek alıp devam edersin. Ama hafif destek al, bazen çok zorlanınca tamamen oradan desteğe geçebiliyor insan...

Ben denediğimi söylüyorum hocam :D Her gün barfiks çekiyorsun ama 4 set full tekrar yapmıyorsun ki her geçtiğinde 1-2 çekiyorsun o denemesi size kalmış.
4 barfiks nerde 11-12 barfiks nerde :D

ben olabildiğince zorlamaya çalışıyorum 7 8 kere yukarıya çekebildiğim kadar çekiyorum kendimi 3 4 set :D

Back
Yukarı