Yaptığım program ve Ağırlıklar Setler Sizce yeterli mi ?

Merhaba değerli arkadaşlar,

Ben yine spora başladım :) Bu kaçıncı başlayışım acaba ama bu sefer azimliyim!!!!

Öncelikle Genel Bilgiler;
Yaş 27
Boy 172
Kilo 87,5
Fat : 28,1%
Fat mass 24,9

Amaç : Öncelikle tabiki zayıflamak ve vucuda şekil vermek,

Programım

Cardio : 30 Dk Ortalama Hız : 6

Machine Chest Press 3x15 (21 Kilo ile)
Machine Pectoral fly 3x15 (21 Kilo ile)
Machine Shoulder Press 3x15 (20 Kilo ile)
Machine Lateral Raises 3x10 ( 4+4 Kilo ile ) Bunu dambıl ile yapıyorum 4 sağda 4 solda
Barbell Biceps Curl 3x15 (20 Kilo ile )
Machine Triceps extension 3x15 ( 14 Kilo ile )
Lat Pull down (öne) 3x15 (20 Kilo ile )
Machine seated row 3x15 ( 28 Kilo ile)
Machine Leg extension 3x10 (20 kilo ile)

ve sonn sizce ağırlıklar setler ve tekrarlar amaç için uygun mu? Çok zorlanıyorum kolumda kanadımda güç kalmıyor vallahi yavaş yavaş arttırabilicem galba ağıırlıkları işin kötüsü şu spor sonrası sanki sadece kol kaslarım çalışmış hissine kapılıyorum. tatlı ağrılar hep kolumda

Fikirleriniz önemli arkadaşlar şimdiden teşekkürler.

Cardiyo hızı düşük. yürüyerek yağ az yakarsın. koşu bandında 9.5 la başla bence 11 12 ye kadar arttır 1 dakika koş düşür 9.5 a 4 5 dk olunca 1 dk 6 da hafif tempo yürü sonra tekrar yavaş yavaş arttır yürümeyi yoldada yaparsın koş ki vücudun ısınsın. bide kış ayı malum vücudu sıcak tutucak polar tarzı bir kıyafet bul koşarken yardımcı olur. Programlar çok ağır değil ama diğer bölgelerini hissetmiyorsan formda bir sorun olabilir olabildiğince düzgün formda yapmaya çalış egzersizleri yamulma makinelerde. birde ne kadar zamandır yapıyorsun bilmem ama makine yerine barla çalılsan hem daha çok güçlenirsin hemde daha fazla kas çalıştırmış olabilirsin.

Cardiyo hızı düşük. yürüyerek yağ az yakarsın. koşu bandında 9.5 la başla bence 11 12 ye kadar arttır 1 dakika koş düşür 9.5 a 4 5 dk olunca 1 dk 6 da hafif tempo yürü sonra tekrar yavaş yavaş arttır yürümeyi yoldada yaparsın koş ki vücudun ısınsın. bide kış ayı malum vücudu sıcak tutucak polar tarzı bir kıyafet bul koşarken yardımcı olur. Programlar çok ağır değil ama diğer bölgelerini hissetmiyorsan formda bir sorun olabilir olabildiğince düzgün formda yapmaya çalış egzersizleri yamulma makinelerde. birde ne kadar zamandır yapıyorsun bilmem ama makine yerine barla çalılsan hem daha çok güçlenirsin hemde daha fazla kas çalıştırmış olabilirsin.
Kardesim yuruyusle daha fazla yag yakarsin. Interval kosular genelde anaerobik kosuya girer ve yagdan ziyade karbonhidrat yakarsin( illaki yag da yakarsin) ama yuruyerek. Veya hafif tempo kosu yaparak aerobik kosu yaparsin ve yag yakarsin. Ama uzun sureli yuruyus veya yavas tempo kosularda bu durum boyledir. O yuzden hakim olmadigimiz konular hakkinda yanlis bilgilendirme yapmayalim. Interval kosularda daha fazla enerji harcarsin ama giden enerji karbonhidrat rezervlerinden gider

Kasların muhakkak çalışır. O ağrılar acılar sinirsel durum diye düşünüyorum. Her insanda farklılık gösteriyor ağrıyan yerler. Ki kollarının ağrıması gayet normal, her işte kolları kullanıyorsun. :)

Kardesim yuruyusle daha fazla yag yakarsin. Interval kosular genelde anaerobik kosuya girer ve yagdan ziyade karbonhidrat yakarsin( illaki yag da yakarsin) ama yuruyerek. Veya hafif tempo kosu yaparak aerobik kosu yaparsin ve yag yakarsin. Ama uzun sureli yuruyus veya yavas tempo kosularda bu durum boyledir. O yuzden hakim olmadigimiz konular hakkinda yanlis bilgilendirme yapmayalim. Interval kosularda daha fazla enerji harcarsin ama giden enerji karbonhidrat rezervlerinden gider
genç ve fit, ağırsağlam, ege fitness tarzı bu işi professionel olarak yapanlardan daha bilgilisin sanırım. yürüyerek antreman yapınca kalori açığı bile oluşturamaz vücut ısınmaz vücut ısınmadığı ısınmaya çalışmadığı içinde nasıl yağ yakıcak zaten 30 dakika kardiyo süresi var onuda yürüyerek yaparsa hit kardiyonun 3de biri kadar kalori harcıcak bu adam 2 saat kardiyo yapmıyo ki yürüsün. ayrıca hit kardiyo yapan birisinin metabolizması lay lay lom diye yürüyen birine göre gün boyunca çok daha hızlı çalışacak ve gün boyunda bile daha çok yağ yakıcak.
fitekrandan alıntı.
hit kardiyonun faydaları;
1-daha kısa sürede daha çok yağ yakarsınız.
2-testesteron ve büyüme hormonu sıradan kardiyoya göre daha çok salgılanır kas büyümesi veya yağ yakımında daha etkilidir.
3-antremanda değilken bile uyurken bile %10 daha fazla yağ yakıcı etkisi var.
4-hit kardiyo hızlı kasılan kas litleri güçlenir böylelikle daha iyi bir patlama gücüne sahip olunur.
5- daha kısa sürdüğü için eklemleriniz zorlanmaz ve daha az sakatlanma riski olur
buda araştırmalardan bir kısım.

arkadaşında kendi keyfi bilir isterse yukarda yazan arkadaşı dinleyerek günde 1 saat eline bide tablet veya telefon alsın film açsın salına salına yürüsün. yada gitsin adam gibi kendini zorlasın hakkını versin karar onun.

genç ve fit, ağırsağlam, ege fitness tarzı bu işi professionel olarak yapanlardan daha bilgilisin sanırım. yürüyerek antreman yapınca kalori açığı bile oluşturamaz vücut ısınmaz vücut ısınmadığı ısınmaya çalışmadığı içinde nasıl yağ yakıcak zaten 30 dakika kardiyo süresi var onuda yürüyerek yaparsa hit kardiyonun 3de biri kadar kalori harcıcak bu adam 2 saat kardiyo yapmıyo ki yürüsün. ayrıca hit kardiyo yapan birisinin metabolizması lay lay lom diye yürüyen birine göre gün boyunca çok daha hızlı çalışacak ve gün boyunda bile daha çok yağ yakıcak.
fitekrandan alıntı.
2-testesteron ve büyüme hormonu sıradan kardiyoya göre daha çok salgılanır kas büyümesi veya yağ yakımında daha etkilidir.
4-hit kardiyo hızlı kasılan kas litleri güçlenir böylelikle daha iyi bir patlama gücüne sahip olunur.
5- daha kısa sürdüğü için eklemleriniz zorlanmaz ve daha az sakatlanma riski olur

arkadaşında kendi keyfi bilir isterse yukarda yazan arkadaşı dinleyerek günde 1 saat eline bide tablet veya telefon alsın film açsın salına salına yürüsün. yada gitsin adam gibi kendini zorlasın hakkını versin karar onun.
Gecenlerde bi yerde gormustum 3 aylik sporcuyum falan diyordun tabiki goruslerine saygi duyarim ama . zaten dedigim gibi enerji daha fazla harcanir ama bu enerji yagdan gitmez karbonhidrattan gider. Ben bilgiliyim demiyorum aldigim derslerden bilimsel olarak ogrendigimi soyluyorum. Hit kardiolarda karbonhidrattan enerji yaktigi icin acikmayi da daha fazla oraninda arttircaktir. Ama hit kardiyo yapip karbonhidrat rezervlerini tamamen bitirirsin sonra antrenman sonrasin 3 saat falan karbonhidrat yemezsen yaglar kabonhidrat olmadigi icin karbonhidratlara donusup enerji aciga cikaracaktir bu sekilde de yaglar yakilir. Ama irade isi tabiki

fitekrandan alıntı.

https://www.agirsaglam.com/kardiyo/ Link bu, özetle:
Olaylara tek bir pencereden bakmak doğruya ulaştırmaz. Ağırsağlamı kendin örnek gösterdin fakat açıklamalarla '' ille de '' HIIT yapacaksın diye bir şey demiyor. Vaktin yoksa yap diyor ve öyle aman aman bir yağ yaktığını da söylemiyor. Ve HIIT için de belirli bir alt yapısı ve sağlam bir beslenme olması gerektiği anlaşılıyor yazılarda.

Yani yanlis anlama amacim polemige girmek veya ben cok biliyorum sen az biliyorsun degil ama tam olarak bilmiyorsan arkadaslari yanlis bilgilendirme olmasin diye yazmistim

Yorumun için teşekkürler dediğine katılıyorum izlediğim yol şu zaten 5,5 le başlıyorum 2 dakika ardından 7 ye alıp 5 dakika kadar hemen ardından 9 la 2 dakika kadar koşup 5,5 e alıp toparlanıyorum 30 dakikayı bu şekilde yapıyorum HIT i duydum. Ama uygulamakta zorlanıyorum açıkcası hızı azalt yükselt olaylarında koşu bandı bence bu işe uygun değil yani benim salondaki değil :)
Öyleki zaten 30 dakika boyunca yürüyemem çünkü bu gerçekten sıkıcı olur. çok fazla da koşamam kilom ortada artı sigara var maalesef :/ haliyle aşırı koşamıyorum. ama koşuyorum yani 9 da 10 da 2 dakika kadar

Neden bütün hareketleri makinede yapıyorsun ? Serbest ağırlıkları kullanmalısın.
Aslında makinada çalışmayı gerçekten sevmiyorum.. Çünkü tek bir yere bağlısın ve sağ kolun sol kolundan fazla yüke giriyor sağ daha çok gelişirken sol zayıf kalıyor bilmiyorum bana böyle geliyor en azından.
E diğer türlü dambıllarla çalışıncada sağ kol 15x3 ü havada karada bitirirken, sol kol 1.setin 10.tekrarında kesinlikle hareket edemiyor :/

ben şu bunu demiş şu bilimsel çalışma şunu yazmış demiyeceğim ben HIIT yaparak 3 ayda 9 kilo verdim (94 cm den 78 cm düşürdüm belimi) şuanda HIIT leri azalttım büyümeye çalışıyorum bence çok yavaş böyle uzun sürer kilo vermen 1 dk yüksek tempoda koş 45 sn yürü 6 km hızla mesala 10-12 tur yap böyle hız ne olmalı dersen biri sana soru sorduğunda cevap veremeyecek hızda olsun o kalp güm güm atmalı ben böyle yaptım kilolar gidiyor bide sabah aç karnına yada antreman sonlarında yaptım hep HIIT kesinlikle işe yarıyor bende en azından...

Yorumun için teşekkürler dediğine katılıyorum izlediğim yol şu zaten 5,5 le başlıyorum 2 dakika ardından 7 ye alıp 5 dakika kadar hemen ardından 9 la 2 dakika kadar koşup 5,5 e alıp toparlanıyorum 30 dakikayı bu şekilde yapıyorum HIT i duydum. Ama uygulamakta zorlanıyorum açıkcası hızı azalt yükselt olaylarında koşu bandı bence bu işe uygun değil yani benim salondaki değil :)
Öyleki zaten 30 dakika boyunca yürüyemem çünkü bu gerçekten sıkıcı olur. çok fazla da koşamam kilom ortada artı sigara var maalesef :/ haliyle aşırı koşamıyorum. ama koşuyorum yani 9 da 10 da 2 dakika kadar

Aslında makinada çalışmayı gerçekten sevmiyorum.. Çünkü tek bir yere bağlısın ve sağ kolun sol kolundan fazla yüke giriyor sağ daha çok gelişirken sol zayıf kalıyor bilmiyorum bana böyle geliyor en azından.
E diğer türlü dambıllarla çalışıncada sağ kol 15x3 ü havada karada bitirirken, sol kol 1.setin 10.tekrarında kesinlikle hareket edemiyor :/
Barbelle çalış :) ağırlıklarını düzenli arttır, compound egzersizlerle bir çok kas grubu aktif olsun. Makinede çalışmak maalesef sana istediğini vermeyecektir.

Doğru kiloları seçerek her iki kolda da antrenmanı tamamlayabilirsin yada zorlanan koluna diğer kolunla destek yapabilirsin.

Back
Yukarı