Yaptığım hareketlerin boyuma etkisi ??

Arkadaşlar geçen yıldan beri parka gidiyorum 5 km koşu yapar sonra şınav barfix mekik ve diğer hareketleri yapıyorm ama aklıma bişi takıldı vücudum tamam gelişti ama boyum kısa kaldı geçen sene sıra arkadaşım benim omzuma geliyordu şimdi ben onun :@ acaba yaptığım hareketler mi engelledi yoksa kas gelişti boy uzamadı olayımı oldu

yaşım 17 boy 1.78 kg 80

not babam 1.76 dedem 2.10 kafa_kafa_

Arkadaşlar geçen yıldan beri parka gidiyorum 5 km koşu yapar sonra şınav barfix mekik ve diğer hareketleri yapıyorm ama aklıma bişi takıldı vücudum tamam gelişti ama boyum kısa kaldı geçen sene sıra arkadaşım benim omzuma geliyordu şimdi ben onun :@ acaba yaptığım hareketler mi engelledi yoksa kas gelişti boy uzamadı olayımı oldu

yaşım 17 boy 1.78 kg 80

not babam 1.76 dedem 2.10 kafa_kafa_

Arkadaşım yaptığın hareketlerden özellikle barfiks boy uzamasına fayda tanıyan bir harekettir. Arkadaşını kıyaslama konusu yapma çünkü toplumda çok fazla sonradan boy atan arkadaşlarımız vardır. Bence boyun kısa sayılmaz normal denebilecek seviyede hiç bir sıkıntı duymamalısın halinden ;) thums:

yaptığın hareketlerle boy uzamanın alakası olduğunu düşünmüyorum

Dostum yaptığın hareketler boyunun uzamasını engelleyen hareketler değil bilassa barfiks uzamasına yardımcı olur.Her sene 3-4cm uzamayı planlama insanlar genetiklerine , beslenmelerine daha bir çok şeye göre uzarlar büyüme hormonu konusunda pek fazla bir bilgim yok ama bu forumda konu açılmıştı buna benzer orda daha detaylı bilgi var bi aramadan araştır bir kaç kelimeyi cevap bulabilirsin kendine...

Vücut ağırlığı ile yapılan hareketlerin boya zararlı olacağını düşünmüyorum.
Tabi abilerimiz daha iyi bilir :)

Barfiks boy uzatmaya yardımcı olur forumdada mevcut

sanırım babana çekmişsin :) ama bellı olmaz erkekler 22 yaşa kadar uzayabilir.

yaptığın hareketler boy uzamasına zararlı olsaydı küçüklükten bir mücadele sporuna başlayanlar kısa kalırdı ayrıca barfiks boy uzamasına yardımcıdır.ayrıca 5km açık hava koşarken güneş kemik yapısına katkıda bulunur.senin sıra arkadaşın biraz farklı uzamış bence senin boyun iyi

Dikey olarak çok fazla ağırlığın altına sürekli girmediğin sürece birşey olmaz aslında boy genetiktir boynuz kulağı geçer ama babandan 5-10 cm uzun olmak kişinin elinde :)

Back
Yukarı