aslinda ince ve zayifim sadece göbek etrafim yaglandi bi belim falan hala ince.
Vücut kitle endeksine göre kilonuz normal ancak bölgesel yağlanma sözkonusu. Gün içerisinde harcadığınız kalorinin üzerinde bir beslenme şekliniz var. Diğer bir değişle gün içerisinde tükettiğiniz gıdaların kalorisi
harcadığınızdan daha fazla. Kalori sayımı yaparak bunun önüne geçebilirsiniz. Aşırı bir kilonuz yok...
Vücudunuzun
karbonhidrat/protein/yağ üçlüsüne dengeli bir şekilde ihtiyacı vardır. Önemli olan bunların niteliği ve ne kadar tükettiğiniz olmalıdır.
Yaşınız 18, spor'a gün içerisinde mutlaka yer ayırın, illa vücut geliştirme olması gerekmiyor, yürüyün, sabah koşusu yapın, kısacası vücudu hareket ettirin.
Evde yapabileceğiniz abdominal hareketlerle göbek bölgesini
(diyetinize de dikkat ederek) biraz toparlayabilirsiniz.
Bunu yapmak icin de sonucta karbonhidrat gerekiyo.Yani simdi gene normal protein ve kardonhidrat agirlikli ama az yagli mi beslenmem lazim ? Yoksa karbonhidrati da azaltmalimiyim ?
her öğünde karbonhidrat niye. karboyu alıp sonra koşu bandına çıkıyoruz,o aldıgımız karboyu yakmakla uğraşmıyor muyuz fazladan ..biri açıklarsa sevinirim
Yukarıda da belirttiğim gibi karbonhidrat/protein/yağ üçlüsünü dengeli bir şekilde alınmalı
Karbonhidrat
basit ve
bileşik olarak ikiye ayrılır, bu aslında uzun bir konu hiç girmek isemiyorum! Ancak basit karbonhidratlar insülin düzeyini arttırır ve artan insülin vücutta
yağlanmaya neden olur. Bileşik (complex) karbonhidratlara öncelik verilmeli ancak basit karbonhidrat da alınmalıdır.
Karbonhidratlar maalesef kötü bir üne sahiptir ancak bu tamamıyla yanlıştır. En büyük yanılgı "
yağlanma yaptığı" şeklinde olanıdır ki bu
kesinlikle doğru değildir. Çünkü vücut yaptığınız her işte (kitap okurken bile) ilk önce karbonhidratı kullanır.
(Çay şekeri de karbonhidrat kaynağıdır ama kilo yapar! Az önce de belirttiğim gibi karbonhidratın kaynağı/niteliği önemli.)
Bal, pekmez, süt, şekerleme gibi şeyler
(daha çok var tabii) basit karbonhidrat grubunda yer alır... Ama buna rağmen
(pekmez gereksiz) bal ve süt'ü tüketmenizi öneririm.
Kompleks (Bileşik) karbonhidratlar açısından ilk başta kurubaklagiller, kepekli ekmekler, pirinç ve bir takım tahıl ürünleri tüketilmelidir. Makarna da tüketilebilir ama
ana yemek olarak, yemeğin arkasından değil
Kısacası karbonhidratı da, yağ'ı da, protein' de gün içerisinde kararında tüketmeniz ama mutlaka tüketmeniz gerekmektedir. Bunun için de önce besinlerin hangi sınıfa girdiğini ve ne kadar kalori içerdiklerini bilmelisiniz.
Beslenme uzmanları,
"diyetler de toplam kalorinin yaklaşık yarısı kompleks karbonhidratlardan gelmeli" der...Bu bilgiyi unutmayın. Biraz garip gelebilir ama kilo vermek içinde karbonhidrata ihtiyaç vardır. Kilo vermek için enerji sarfetmelisiniz + enerji için korbonhidrat tüketmelisiniz! (Ama kompleks karbonhidrat ve kararında.)