rica ederim bu arada bildiğimiz kadarıyla herkes gibi birşeylere yardımcı olabiliyorsam yanlış yönlendirmeden ne mutlu bize.
hangi salona nasıl bir yere gittiğini ya da nasıl bir hoca ile çalıştığını bilemiyorum ama gerçekten işi bilen sırf diploma almış olmak için almış biri değilse burada önemli olan aslında hocan ile senin arandaki güven duygusu. şu da bir gerçek dostum hızlı koşan atın boku seyrek düşer yağları ne kadar çok hızlı kaybedersen o kadar hızlı alırsın.
ben lisanslı sporcuyum, haftada 6 antreman yaparken ama beslenmeme hiç dikkat etmiyorken 106 kilolara kadar çıktım en sonunda yağ yakıcından önce "spor diyetisyenine" para vermeyi daha doğru buldum. buna da iten sağolsun hacettepedeki fizik tedavi reh. bölümünde doç dr ablamız. dizim sakatlanınca gittim bana söylediği çok netti: dizinin iyileşmesini biz hızlandırır ama geçmesini istiyorsan kilo vereceksin. beraber doktorasını yaptığı sporcu diyetisyenine gitti. eskisi gibi yemek yiyerek ama doğru beslenerek 1.5 senede 20 kilo verdim ve neredeyse hepsi yağ idi bu çok önemli.
örneğin kendi hesabına göre ay içinde fazladan kilo verince yemekler ekliyordu. Bu iş sabır emek bilim işi malesef. ne kadar inat etsek de kabullenmek istemesek de bu iş malesef böyle. ben o zaman da sorarken l-carnitine vs. yağ yakıcıları bana hep şunu derdi: gittiğimiz en son dünyadaki kongrelerde makalelerle bir işe yaramadığı kanıtlandı idrarla attığın bir sıvı alırsın istersen al demişti. protein tozunu da biz et yiyemeyen vejeterjan ama protein alması gereken hastalarımıza veriyoruz derdi. eğer haftalık çok ağır antreman yaptıysan bazen birkaç ölçek protein toz alabilirsin demişti. Şimdi bu işin ehli insanın dediklerini uygulayıp başarıya ulaştıktan 2 sene sonra 86 olan kilom şimdi 88 89larda ve yağ oranım halen aynı civarda çünkü doğru beslenmeyi az çok öğrenebildim.
ama yetmiyor işte insan hep daha fazla daha fazla istiyor. aneroksiya hastalarının o noktaya gelirken yaşadığı psikoloji bu. sen bu kesin deri kemik kalmış ölür dediğin kişi halen aynaya baktıkça ben kiloluyum diye düşünüyor. Bana da yetmiyor. istiyorum ki yağ oranım %9 olsun. cla ve carnitine kullanmaya başladım 1.5aydır en iyi markaları aldım orjinal. hikaye.
1.5 ayda beslenmeni azıcık boz yağın artıyor doğru beslen yağın azalıyor.
umarım anlatabilmişimdir.