benim analamdıgım tereyagı ile yemek yapmak biraz sakıncalı değil mi ?? hem yağdan kacınmak ve hemde terayagı tüketmek biraz celişkeli değil mi ??? zeytinyagına tamamda tereyagını çözemedim ben yağ yakımı gibi diyet zamanlarında
Bravo tebrikler bu soruyu soran ilk kişisin. Kilo veremenin birinci sorumlusu nedir biliyormusun. Kan şekeri.
günlük enerji alımımızda neleri düşürmemiz gerekir tabiki rafine ve işlenmiş karbohidratları.
Neden tereyağı . Tereyağı içerisinde süt şekeride barındırıyor ve böylece sabah basit karbohidrat isteğinizi, rahatlıkla karşılıyorsunuz.
%82 oranında süt yağı, su, süt şekeri, mineraller, kolesterin, yağda çözülmüş vitaminler suda çözülmüş vitaminler, protein, asitler, aromalar ve proteinler bir araya gelmiştir
100 gramında 700 kalori var.
Bittimi hayır bu gun yağsız ve şekersiz diye kullandıgınız ürünlerin bir çoğu işlemlerden geçirilir ve içerisine tatlandırıcı ilave edilir yada şeker.
Nededik kan şekerimizi dengede tutmak istiyoruz. Eğer diyetinizde gunluk 70-80 gr kadar yağ eklerseniz hatta bence daha fazla olmalı kan şekeri yüksekliğinin önüne geçersiniz ve tatlı yeme isteği olmaz içinizde. Böylece sık sık acıkma atakları olmaz tabi su içme ihtiyacı ile açlık birbirine karıştırılmamalı.
3-5 gr şeker bile insanın seker ihtiyacını yeterince karşılar.
Örneğin 3 tam yumurtalı tereyağlı omlet. tam bir sporcu besinidir.
Sabah erken saatlerde testosteron yüksek olabilmesi için yağlarda şarttır.
Testosteron üretimini mutlak surette arttirrmamız gerekiyor. Bunun içinda yağlar şart.
Kalori aldım verdim davası değil olay. olay insulini düşürmek.