Yag oranı azaldikca eklemlerin acimasi

Yag oranim azaldikca gundelik hatta by idmanda eklemlerim fln aciyor nedendir ve nasil onlenir?nasil gecer?

Definasyon döneminde fazla su atmadığından eminsin değil mi ? Ciddi su atımı da bu soruna yol açabilir.
Bütün egzersizlerde mi ağrı oluyor yoksa belli bir bölgede mi ?

Definasyon döneminde fazla su atmadığından eminsin değil mi ? Ciddi su atımı da bu soruna yol açabilir.
Bütün egzersizlerde mi ağrı oluyor yoksa belli bir bölgede mi ?
Birtek bacak da squatta ve bazende presslerde.yok su atmıyorum.zaten anlarim su mu yag mi yoksa kas mi gidiyor diye.hep olmasada oluyor.haftanin ilk idmaninda oldu da 2.sinde olmadi olmadi agri falan.ozellikle omuz presslerde dirsekler fena olabilyor hatta yag orani dustukce de artabiliyor.tabi bu hep olmuyor

Birtek bacak da squatta ve bazende presslerde.yok su atmıyorum.zaten anlarim su mu yag mi yoksa kas mi gidiyor diye.hep olmasada oluyor.haftanin ilk idmaninda oldu da 2.sinde olmadi olmadi agri falan.ozellikle omuz presslerde dirsekler fena olabilyor hatta yag orani dustukce de artabiliyor.tabi bu hep olmuyor
Omuz presste dirsek ağrısı oluyorsa büyük ihtimalle o anki formda sıkıntı vardır. Squat içinde aynısı denebilir. Bu arada pressi ve squatı makinede mi yapıyorsun, serbest ağırlıkla mı? O da etkili olabilir

Moto G (4) cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Omuz presste dirsek ağrısı oluyorsa büyük ihtimalle o anki formda sıkıntı vardır. Squat içinde aynısı denebilir. Bu arada pressi ve squatı makinede mi yapıyorsun, serbest ağırlıkla mı? O da etkili olabilir

Moto G (4) cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Degisiyor.bazen bar bazen dumbe bazen makine.formum dogru.belki de despanin dedigi gibi bir anda su da atmis olabilirm

Genel olarak powerlifting ve strongman yarışmacılarının oldukça yağlı olduklarını görürsünüz. Bu hem kilo/güç oranı ile hem de yağların eklemleri koruyucu etkisi ile alakalıdır.
Bu yüzden yağ oranı %15'in (ortalama değer olarak söylüyorum) altına inerse 5-6 tekrarın altına düşecek ağır kilolardan kaçınmak sağlıklı olacaktır.

Yağ oranı çok düşünce eklem kalitesi de düşüyor. Bunu takip ettiğim bazı tecrübeli sporculardan da duydum. Deneyimledim de. Bu nedenle erkekler için 15 yağ oranının kızlar için biraz daha fazlasının ideal olduğunu düşünüyorum. Çok düşük yağ oranıyla sağlam antrenman yaptığım dönemlerde arabada arka koltuktan birşey alırken bile omzumda gerilme oluyor.

Back
Yukarı