• Değerli Üyemiz

Başlık açmadan önce fotoğraf ekleme kurallarını okumayı unutmayınız!

Unutmayın ki; ancak usulüne uygun eklenen fotoğraflarla ve kendiniz hakkında vereceğiniz detaylı bilgilerle

sağlıklı yorumlar alabilirsiniz. Kurallara uygun açılmış bir başlık çok daha fazla üyenin başlığınızı okumasını ve

yorumlamasını sağlayacaktır.

Fotoğraf ekleme kurallarını okumak için lütfen tıklayınız!

Forum düzenine katkınız ve anlayışınız için teşekkür ederiz.

Saygılarımızla
    BodyForumTR Ekibi

yaş 20 boy 1.83 kilo 74 4 aylık vg yapıyorum

:) mersin üniversitesinde öğrenci olduğumu sabah 8 akşam 6 ya kadar okulda olduğumu bunun yanında aylık 200 tl harçlık aldığımı hesaba katarsak ve bu harçlığında ayda 50 tl sinin okula gidip gelmek için yol parası verdiğimi çıkartırsak 150 tl kalıyor yediğim döner dürümlerin tanesi 1.5 tl tantuniler 2 tl :) tostlar tanesi 60 kuruş ve spor salonuna ödediğim aidatında bu aldığım harçlığın içinde olduğunu hesaba katarsam maddi durum elverişli değil :)

Benim hesapla baya bir çatışmış senin hesap .. Ben şoyle umuyordum. 2 tost 3tl,1 meyva suyu 1 tl , Döner dürüm tanesi 3tl, Tantuni ise 4 tl 2 çikolata vardı sanırım 1 tl de o toplam 12 tl para.. Dışarıya verilen yemek parası sadece..

Ama halen tavsiyem yanında tavukla dolasman olacaktır. 10 tl ye alacagın 1 kılo göğüsde günlük ihtiyacını karşılayacak kadar protein mevcut zaten.. Çantanda dursun soğuk olarak yenir zaten. İsteğe göre 3/4 yumurta da koyabilirsin haşlanmış. 1000 gr tavuk da ortalama 170/180 gr protein mevcut. Bu günlük proteini sadece tavukdan cıkarmak en kolay olanı. Yanında tabi süt yumurta peynirde yersek hiç fena olmaz :+)

Yakında ben baslayacağım yanımda tavuk ile gezmeye :)

sizin orda göğüs bizden pahalı bizde kemiksiz göğüs 7 tl :D okula elimde tavukla gitmeyi hiç düşünmedim aslında fena fikir değil spor çantama atarım okulda parça parça yerim ama ekmeksiz karnımı doyurmaz :D

kısa sürede bu kadar kilo alman ve bu kadar gelişmenden dolayı seni tebrik ederim çalişma sisteminle ilgili hiçbirşey yazmamışsın ama sanırım onuda ilerleyen zamanlarda ve eksik duran bölgelerinle birlikte anlaşilacak.. orantın o kadar kötü değil hatta iyi bile, sonucda bu işi bi kaç senedir yapıp eksiklerini doldurmaya çalişmiyorsun.. beslenmene dikkat etmeni önerir gelişiminin devamını dilerim dostum ;)

ii de.. o kadar döner+tantuni yiyeceğine,daha faydalı şeyler al,onlarda o kadar yağ var ki.beslenmen çok kötü.
İlk 2-3 ayda ,hiç beslenmesende,vücuddaki deişimi görürsün. ama bu andan itibaren hayalkırıklığına uğramamak için ileriki aylarda,beslenmeni değiştir.
+kahvaltı 5 yumurta+lor peyniri.

öğlen tavuk göğsü falan takıl.

2 tane az döner ye,protein tozu da al

tavuğun sadece kemiksiz göğsünü alcan,bütün tavuk çok yağlı.zayıf olsan bile girme.duba olursun

eyw. hocam yediğim şeylerin çok sağlıklı olduğunu savunmuyorum açıkçası biliyorum çok yağlı olduklarını be besleyici değerlerinin düşük olduğunu fakat sabah 8 den akşam 6 7 bazen 8e kadar üniversitede oluyorum dolayısıyla önce üniversite çarşısına çıkıyorum ve tavuk varsa yiyorum yoksa aşağı inip tantuniye abanıyorum :) yinede sağol yorum için lor peynirini dikkate alacamda ne var bu lor peynirinde ya herkes lor diyor :)

gecenin bu saati döner tantuni tost yaza yaza karnımı acıktırdınız :)

İyi azim gostermissin, tebrik ederim.

genel anlamı ile iyi ama trapez bilek ve gogusunun ust kısımları gelısmemıs. TAbiki diger bolgelerine gore. 4 ay ıcın gayet ıyı vucudun. Ozellıkle sırtının hakkını vermıssın fazlasıyla. bi vucutcunun en gosterıslı yerı goguslerıdır onları ıhmal etme...

eyw. hocam trapezi zaten çok aşırı istemiyorum ama üst göğüs dediğin gibi zayıf bende incline bench pres ve incline dumbell pres yapıyorum o bölgeyi geliştirmek için ve dediğin gibi bileklerimde zayıf evet bilek çalışmıyorum hiç belkide o yüzdendir ama kol çalışırken bilekte iş görüyor diye ekstra bilek çalışmak istemiyorum

eyw. hocam trapezi zaten çok aşırı istemiyorum ama üst göğüs dediğin gibi zayıf bende incline bench pres ve incline dumbell pres yapıyorum o bölgeyi geliştirmek için ve dediğin gibi bileklerimde zayıf evet bilek çalışmıyorum hiç belkide o yüzdendir ama kol çalışırken bilekte iş görüyor diye ekstra bilek çalışmak istemiyorum

trapez girmemen seni geniş omuzlu gösterir ama vücudun simetrisini biraz bozabilir , bilek girmiyorum demişsin kol calısırken bilek iş görüyor demişsin sanırım sen dambıl yada barı kaldırırken bileğini büküyorsun? sakın bükme ağır kiloda sakatlanabilirsin PAZU calışırken hangi hareket olursa olsun belden yada bilekten destek alma onun yerine bir kişi geçsin karşıdan sana yardım etsin. PAZU calışırken vücudunda sadece PAZU ların oynıcak kolun acılıp kapanıcak baska hiç bir organın oynamicak :( ve sanırım bu yüzden kolların vücuduna göre biraz geri ? dumbelllls

hocam eyw yorumun için fakat kollarımın vucudum için iyi olduğunu düşünüyorum çünkü başladığım zaman gerçekten çok zayıftım ve kollarım şimdiki bileklerimden daha inceydi kol çalışırken bilekte çalışıyor dedim evet çünkü hocam preacher dumbell curl yaparken gerçekten bilek baya iş görüyor burda bilekten kastım ön kol elimin tam üzerindeki bilekleri geliştirecek birşey yok zaten :D

Gelişimin iyi olmuş ama herkesin dediği gibi beslenmeni daha "temiz" yaparsan senin için daha iyi olur. Ben senin yerinde olsam evden tavuk haşlar / ton balık alır götürürüm. Ayrıca nerdeyse hiç baklagil tüketmiyorsun. Hayvansal protein'i dengelemek için bitkisel protein'de lazım. Yoksa ilerde çok büyük sağlık problemleri yaşabilirsin (özellikle karaciğer ve böbrek sorunları).

Hem daha temiz beslenirsen daha az yağlanarak hacim yapabilirsin ;) Forumdaki beslenme kategorisine gözatmanı tavsiye ederim.

eyw. hocam baklagil tüketiyorum fakat buraya yazma gereksinimi duymadım kurufasulye pilav nohut yemekleri bunları yiyorum bolca ve dediğini yapacam tavuk göğsüne başladım ztn

Back
Yukarı