Yaş 16 VG Başlangıcı (Tavsiyeler, sorular, oneriler vb.)

merhaba Bodyforum ben 16 yasinda lise 2 te geçmiş boyu 1.80 kilosu 75 olan bir gencim. Okul baslangiciyla birlikte VG sporuna başlamak istiyorum ve ortalama 9-10 ay bu sporu yapacagim. Sorularim ise şunlar;

1- Bu surec sonucunda vücudumda nasil belirtiler olur ?
2- Beslenme programim nasil olmali ?
3- İlk uç aydan sonra Protein supplementi kullanmalı miyim ?
4- Yasim bir sorun cikarir mi haliyle orda benden büyükler olacak genelde ?
5- Ve sizin tavsiyeleriniz nelerdir ?

Dostum herşeyden önce bir kere 18 yaşından küçüklerin toz kullanılması yasak ve tavsiye edilmiyor. Tanıdığım çok iyi hocalarda kesinlikle toz kullandırmıyor öğrencilerine. İlla kullanacağım diyorsan 18 yaşını bekle veya bir doktora danış kullanmanda sakınca olabilirde, olmayabilirde. Benden tavsiye kullanma bende yeni başladım. Gittiğim salondaki çoğu hoca kendi evinden getiriyor besinlerini ve hem düzenli hemde sağlıklı besleniyorlar. Bunu yapabilme imkanın varsa bu şekilde beslenmeni tavsiye ederim.

TTTT katılıyorum. Bu işe başladıysan çok ciddiye almanı öneririm. Kolay bir iş değil. Ayrıca bu işe gönül verdiysen azmin olmalı araştırmalısın. Baktın bulamıyorsun veya hala kafanda soru işaretleri var. Burda çok değerli hocalarımız var onlara sorabilirsin. Lakin araştırmadan her dakkada soru sorulması yanlış bence.

Back
Yukarı