Yaşım 15 Body ' e Başlayabilirmiyim ??

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Evet arkadaşlar yaşım 15 boyum 1.79 kilom 71 bu yaşta body ' e başlamamın bir sakıncası var mı ? Birde bu yaşta protein kullanmak uygun mu ??

Evet arkadaşlar yaşım 15 boyum 1.79 kilom 71 bu yaşta body ' e başlamamın bir sakıncası var mı ? Birde bu yaşta protein kullanmak uygun mu ??

İlk 5-6 ay takviyeye gerek yok.. zamanı gelince düşünürsün bende 15 yaşındayım ve başladım.. Deatlift ya da squat yapıcak halin yok heralde bu yaşta baskıda bırakmıcak hareketlerden zarar gelmez..

İlk 5-6 ay takviyeye gerek yok.. zamanı gelince düşünürsün bende 15 yaşındayım ve başladım.. Deatlift ya da squat yapıcak halin yok heralde bu yaşta baskıda bırakmıcak hareketlerden zarar gelmez..

Yorumun için teşekkür ederim kardeşim bayramdan sonra başlamalıyım o zaman . bench_O

yerinde olsam street workout tarzında çalışırdım neden dersen bu yaşlarda fazla kasın zararı yok tabi ama yararıda yok altyapını yap ilerki yaşlarda çok daha rahat edersin bence :)

Deatlift ve squat yap o hareketleri yapmassan zaten body ye başlamanı tercih etmem ama az ağırlık çok tekrar yap 3*15 gibi sakın 3*5 filan yapıyım deme benim gibi gelişme çağındasın...

yerinde olsam street workout tarzında çalışırdım neden dersen bu yaşlarda fazla kasın zararı yok tabi ama yararıda yok altyapını yap ilerki yaşlarda çok daha rahat edersin bence :)

Kardeşim zaten sporcuyum 2,5 seneden beri sualtı hokeyi sporcusuyum lisanslı , alt yapım var yani :)

Bende 14-15 yaşımda başlamıştım sana tavsiyem arkadaşında söylediği gibi street çalış yani kendi vücud ağırlığınla bişeyler yap gelişme çağında ağır ağırlıkların altına girmek ciddi sorunlar yaratabilir şahsen ben 1.5 senedir ciddi bel ağrısı çekiyorum pişman olma

Bende 14-15 yaşımda başlamıştım sana tavsiyem arkadaşında söylediği gibi street çalış yani kendi vücud ağırlığınla bişeyler yap gelişme çağında ağır ağırlıkların altına girmek ciddi sorunlar yaratabilir şahsen ben 1.5 senedir ciddi bel ağrısı çekiyorum pişman olma

Neden o haraketlerin yanında pull down , butterly , twist gibi hareketlerde iyi ve zararı yok.. statik makinelerden zarar gelmez ama serbert ağırlıklar dediğin gibi( bench press , leg press ,squat , deatlift) bunların zararı olabilir

bilinçli bir şekilde yapılırsa body building sporuna 15 yaşında başlanabilir uzun boylu pro bodycilerde 14-15 yaşında başlamışlardır bu spora bench press,deadlift,squat,dips barbell curl,hummer curl gibi önemli hareketler yapılmalı ama aşırı ağır kilolarla değil zaten boy uzamasını durduracak ağırlığıda istesende kaldıramazsın

Son düzenleme:
Değerli üyemiz;

Konunuz kilitlenip kapatılmıştır.

Konu kilitleme sebepleri;

- Daha önce benzer bir konu açılmıştır
Lütfen arama yapmadan konu açmayınız.

Forumdaki "En Çok Sorulan Sorular ve Cevapları" isimli baslıgı okumak icin tıklayınız

Arama Kelimeleri :yeni baslayanlarda supplement

Lütfen 1 dakikanızı ayırarak forum kurallarını okuyunuz. Forum kurallarını okumak için buraya tıklayınız

Anlayışınız için teşekkür ederiz.

Saygılarımızla
BodyForumTR Ekibi

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
Yukarı