BlackMumba
Üye
Evet arkadaşlar yaşım 15 boyum 1.79 kilom 71 bu yaşta body ' e başlamamın bir sakıncası var mı ? Birde bu yaşta protein kullanmak uygun mu ??
Evet arkadaşlar yaşım 15 boyum 1.79 kilom 71 bu yaşta body ' e başlamamın bir sakıncası var mı ? Birde bu yaşta protein kullanmak uygun mu ??
İlk 5-6 ay takviyeye gerek yok.. zamanı gelince düşünürsün bende 15 yaşındayım ve başladım.. Deatlift ya da squat yapıcak halin yok heralde bu yaşta baskıda bırakmıcak hareketlerden zarar gelmez..
yerinde olsam street workout tarzında çalışırdım neden dersen bu yaşlarda fazla kasın zararı yok tabi ama yararıda yok altyapını yap ilerki yaşlarda çok daha rahat edersin bence![]()
Diger iki baslikta yazmis oldugun bel ve gögüs sakatliklarini iyilestirmeden baslama!!
Bende 14-15 yaşımda başlamıştım sana tavsiyem arkadaşında söylediği gibi street çalış yani kendi vücud ağırlığınla bişeyler yap gelişme çağında ağır ağırlıkların altına girmek ciddi sorunlar yaratabilir şahsen ben 1.5 senedir ciddi bel ağrısı çekiyorum pişman olma