Açık hava da degil salonda kardiyo yaptığımızı varsayarsak, 4 alet var;
- koşu bandı: ben koşmayı sevmediğim için ve hatta eklemler açısında sağlıksız bulduğum için koşmuyorum. Sadece antrenman oncesi isinma ve kardiyo gunlerimde 40dk 6km hizla yuruyus icin kullaniyorum. Bence en faydasiz cihaz bu.
- eliptik: ayni zamanda kollari da isin icine soktugu icin cok daha etkili, koşarken ayak tabanlari rap rap yere vurmadigi ve diz eklemlerine kosu bandi gibi yuk bindirmedigi icin daha cok seviyorum. Ozellikle hiit yaptiginizda 20dk bile cok etkili. 23-25km ye 30-60sn cikmak bile ciddi kalori yaktiriyor.
- bisiklet: normal bisikletler cok sıkıcı. Pek faydasi oldugunu da saniyorum. Spinnig/cycling denen biraz daha ileri seviye bisikletler eger performansiniz yeterse, cok faydali, 30dk bir hiit grup sürüşü sonrasi yuruyemeyebilirsiniz

tam bir yag ve kalori dusmani.
- kurek: kesinlikle tek gecerim. En favori kardiyo cihazim. Kol bacak sirt karin calistirmadigi yer yok. Postur duzeltme, eklemlere yuk bindirmeme gibi ilave faydalari var. Gunde 2km kurek kilo verme surecinde en buyuk yardimcim oldu.
Agirlik antrenmani sonrasi kardiyo yapiyorsaniz tek alet yeter (20dk civari), ayri bir kardiyo gununuz varsa ve toplam 40dk dan daha fazla kardiyo yapıyorsaniz 2 alet daha iyi, 2x20 veya 30+10 gibi statik+hiit yapabilirsiniz.