Yağ Yakma (Kadio Çalışması)

Utku Can

Üye
Merhabalar;

Bildiğiniz üzere en iyi yağ yakma çalışmaları kardio çalışmalarından ibaret. Ancak bazı araştırmalar sonucu kardiyo çalışmanın( haftada 2 den fazla veya uzun süre) kas kaybına neden olduğunu söyleyen kişiler var.

Kardio çalışarak yağ yakmayı düşünüyorum ancak kardio çalışmalarımı ağırlık kaldırarak (bol tekrar, kan pompalama) yapmayı düşünüyorum zayıf kütleye sahibim sizce uygun mudur?

Burda vücudunun yağ oranı çok önemli eğer %10 civarıysan hafta da 2-3 yeterli olacaktır ama daha fazlaysa eğer 5 e kadar çıkarta bilirsin 2 gün kardiyo antremanına araverebilirsin.
Haftada 2 kereden fazla kardiyo yapmak kasları ertimez istersen hafta da 7 gün de kardiyo çalışabilirsin. Kardiyonun kasları eritmesi ancak (bu senin train over sürene de biraz bağlı) 40-45 dk dan fazla tutarsan kardiyo antremanı kaslara belki zararlıdır diyebiliriz.

Burda vücudunun yağ oranı çok önemli eğer %10 civarıysan hafta da 2-3 yeterli olacaktır ama daha fazlaysa eğer 5 e kadar çıkarta bilirsin 2 gün kardiyo antremanına araverebilirsin.
Haftada 2 kereden fazla kardiyo yapmak kasları ertimez istersen hafta da 7 gün de kardiyo çalışabilirsin. Kardiyonun kasları eritmesi ancak (bu senin train over sürene de biraz bağlı) 40-45 dk dan fazla tutarsan kardiyo antremanı kaslara belki zararlıdır diyebiliriz.
anladım. sorun yok o zaman :rolleyes:

Back
Yukarı