Yağ Yakımında VGnin etkisi ve eksisi?

Yağ yakarken ağırlığa girilmeli mi?

• Hayır, Girilmemeli

Votes: 10 12,3%
  • Evet, Girilmeli

Votes: 71 87,7%

• Total voters
    81
  • Poll closed .
merhaba arkadaşlar yağ yakma dönemine gireceğim 2 gün sonra. sorum şu yağ yakarken antrenmanlarım 3 veya 4 gün HIIT kardiyo olacak. Bunun yanında ağırlığa girmeli miyim girmemeli miyim görüşleriniz nelerdir?

Ağırlığa girmezsen daha hızlı kilo verirsin, aynen geri alırsın. Yağ yakımında kas kütleni koruyan ağırlık çalışmalarıdır. Ancak anahtar kelime 'beslenme' proteini yüksek tutarsan kas kaybı min. olur.

Bunu neye göre yazdın anlamadım.Ağırlık kaldırmayınca kilolar niye aynen geri alınsın ki?
Ayrıca ağırlık çalışarak daha kolay kilo verilir.

Ağırlık kaldırmayınca demedim, ağırlık idmanı yapılmazsa dedim. Vücut senden benden akıllı bi yapıdır. İşine yarayanı korur. Kolay kilo alınıp zor verilmesi de bu yüzdendir. Sen o kasları çalıştırmazsan vücut yap yakım sürecinde yağlarla beraber kaslardan da yiyecektir. Ağırlık idmanı yapmazsan vücudun metabolizma seviyesini yükseltemezsin. Diyelim 5 kg verdin sadece cardioyla. Bi süre sonra normal hayatına döndüğünde ayın şeyleri yiyip aynı yaşam tarzını sürdürürsen o verdiğin 5 kg yi 7 kg olarak geri alırsın. Metabolizma aynı metabolizma çünkü.

Ağırlık çalışarak daha kolay kilo verilir doğru ben de onu diyorum zaten :D

Ayrıca ağırlık çalışarak cardio yaparsan ( kilo verirsen ) sarkmalarında önüne geçmiş olursun.

Vücut kış aylarında yağlanamaya daha müsait olur, vücut geliştirme ile uğraşanlar genelde genelde kışı daha yüksek kalori alımı ile geçirip kas oranını arttırmaya çalışırlar.Yaza doğru ise beslenme programındaki değişiklik ve kardiyo ile yağlar atılmaya çalışılır.
Zaten 7 8 aylık geçmişin var, kütleni arttırmaya çalış...

Vücut kış aylarında yağlanamaya daha müsait olur, vücut geliştirme ile uğraşanlar genelde genelde kışı daha yüksek kalori alımı ile geçirip kas oranını arttırmaya çalışırlar.Yaza doğru ise beslenme programındaki değişiklik ve kardiyo ile yağlar atılmaya çalışılır.
Zaten 7 8 aylık geçmişin var, kütleni arttırmaya çalış...

Peki kış aylarındaki yağlanmaya müsaitliğin nedenini söyleyebilir misiniz? Bilimsel bir açıklaması var mı

Genel olarak bütün vg sporuyla uraşanlar kışın bulk yazın definasyon donemine girerler bu değısmeyen bir dongüdür ancak ben buna karşıyım,mesala ben vücudumun bulk goruntusunden hıç hoşlanmıyorum her zaman definasyondaki halime yakın olmaya calışıyorum tabikide kışın bu biraz daha zor beslenmeye çok dikkat edilmediği ve mayo giyilmediği için =)) ama bu tamamen senin tercihin istediği yapabilirsin tamamen senin tercihin

beko doğru söylüyorsun vg sporuyla uğraşan çoğu "ünlü" yazın definisyon yapıyor çünkü yarışmaları başlıyor bunun bilimsel bir açıklaması yok kışın off season oldukları için bulk dönemine giriyorlar buna kafayı takmanın hiç bir anlamı yok :D Kışın okul olduğu için beslenmeye dikkat etmekte biraz sıkıntı çekilir tek sorun da o olur :D

bence yag yakımındayken agırlıga gırmemen bızım salonda bır tane abı vardı gurescı 1.5 sene sırf yag yaktı agırlıgı elıne bıle almadı sonrakı 1.5 sen agırlık calıstı ve sımdı gercekten cok fit bir vucuda sahıp

Değerli üyemiz;
Açtığınız başlık günlük niteliğinde değil soru niteliğindedir.Bu yüzden günlük bölümü dışında taşınmıştır.
Lütfen başlık açarken en doğru bölüme açmaya özen gösteriniz ve 1 dakikanızı ayırarak forum kurallarını okuyunuz. Forum kurallarını okumak için buraya tıklayınız

Anlayışınız için teşekkür ederiz.

Saygılarımızla
BodyForumTR Ekibi

• Like
Reactions: Azi
bence yag yakımındayken agırlıga gırmemen bızım salonda bır tane abı vardı gurescı 1.5 sene sırf yag yaktı agırlıgı elıne bıle almadı sonrakı 1.5 sen agırlık calıstı ve sımdı gercekten cok fit bir vucuda sahıp

Bunun üzerine söylenecek başka bir şey yok zaten...

• Like
Reactions: Azi
Yaz yada kış her dönemde yağ yakabilirsin şöyle anlatayım kendimden örnek vererek (çünkü bende kırk kilodan fazla verdim ve çok az fazla kilom kaldı bir iki aya kadar bitecek inşallah kilo verme dönemim) yaz aylarında kilo kaybetmek daha kolaydır çünki hava sıcaklıkları dolayısı ile spor yaparken vücudunun iç sıcaklığı daha fazla artar ve artan sıcaklık yağ yakımını kolaylaştırır kış aylarında aynı sıcaklığı yakamala şansın daha az olduğu için yazın yaptığın aynı antrenman sana kışın yaptığın aynı antrenmandan daha fazla kilo kaybettirecektir bunun yanı sıra ağırlık çalışması yapman sana birşey kaybettirmeyeceği gibi kazandıracaktır kilo kaybedildiği zaman kol bölgesinin altında göğüslerde ve bel bölgesinde sarkmalar olacaktır ağırlık çalışması yapman sarkmaları engelleyecektir bu anlattıklarım bizzat spor salonunda hocam tarafından bana anlatılan ve benimde uygulayıp olumlu sonuç aldığım durumlardır bende yağ yakımı ve ağırlık çalışmasını birlikte devam ettiriyorum eğer beslenmene dikkat edebilirsen zaten ağırlık çalıştığın için yağ tabakasının altında çalışan kasların şekillenmeye başlayacak ve yağ tabakası inceldikçe ve daha ileriki safhalarda yok oldukça alttan estetik bir görüntü çıkacaktır.

Ben de kilo vermeye çalışıyorum son 3 aydır. Sadece 4-5 kg vermeme rağmen gören herkes en az 10-15kg kg vermiş gibi görünüyorsun diyor. Bunu da ağırlık çalışmasına bağlıyorum. Göbek ayakta iken resmen yok gibi görünüyor artık :) Kas çalışmasını aksatmamak en iyisi, çalışma şekli daha az ağırlık daha çok tekrar olarak tavsiye edilir genelde. Ben buna da uymayıp normal piramit sistemine göre çalışmaya devam ediyorum. 1 gün arayla ağırlık çalışıyorum. Aralarda tembellik yapmazsam mekik (7dk 15 hareket) ve eliptik bisikletle (max 40dk) kardio da yaparım.. Bu arada geçen aylarda l-carnitine & CLA filan da kullandım (Günde 4'er adet). Şişeleri bitti ama hiç bir yararı olmadı bana. Bıraktıktan sonra daha iyi veriyorum şu an nedense...

Hedefimi artık 80'den 75'e çektim :)

Son düzenleme:

eğer varsa o abinin başlamadan önceki kardiyodan sonraki ve ağırlıktan sonraki fotoğfraflarını verebilir misin? Çünkü bu dediğin hiç inandırıcı gelmiyor

inandırıcı gelir ve gayette normaldir çünki bahsi geçen zaman koskoca 3 yıl kaldı ki 15 ayda ben bu değişimi yaşadıysam 3 yılda neler olur neler

:) ..:D :S

bu arada kışın yağlanırsın bilimsel açıklaması havalar soguk dısarıdaki sogugun direkt iç organlarının ve kan ısının düşürmemesi için yağ bariyer görevi görür...
eger hedefin cok ilerisi degilse ve benim zamanım var diyor isen en güzeli bulk işine girmemen kışın da yazın da fit bir vucutla devam etmendir.. yani kışında yağ yakabilirsin ama yaz gibi verimli olmaz...agırlık girmen gerektigi zaten arkadaslar tarafından belirtilmiş...

eğer varsa o abinin başlamadan önceki kardiyodan sonraki ve ağırlıktan sonraki fotoğfraflarını verebilir misin? Çünkü bu dediğin hiç inandırıcı gelmiyor

İster İnan ister İnanma Olay budur Başka Diyebileceğim bir şey yok elımde resımlerı olsa gercekten gosterırdım ama yalan soyleyecekte halım yok yalan soylesem elıme ne gececek

İyi de çok normal bir şey 1.5 yıl yağ yakmış üstüne 1.5 yıl ağırlık çalışmış. Yani adam toplamda 3 yıl spor yapmış. 3 yılda istediğin vucutu elde edersin ( tabi gidip ben ronnie gibi olacağım filan dersen o başka :) ) Bu süre o ilk 1.5 yılda ağırlık antremanı yapsa daha kısa sürede de olabiritesi var. Hem cardio hem ağırlık antremanı yapınca daha çabuk yağ yakılıyor diye okumuştum.

Back
Yukarı