donuzkumbara
Üye
Arkadaşlar öncelikle merhaba. Ben bu hafta içinde spor salonuna kaydolmayı düşünüyorum. Çok güzel bir spor salonu buldum, içerisi çok geniş, her alet var ve sıra olmuyor aletlerde. Yalnız şöyle bir problem var, bu gideceğim salonda doğru düzgün bir antrenör, hoca falan yok. Bir bayan var, programları falan o hazırlıyor ama ben de ona güvenemiyorum. Ayrıca ben zayıf değilim, 90 kiloydum, bu sene diyet ve yürüyüşle 75'e düştüm ama hala karın ve göğüste çok fazla yağ var. İnternette forumlarda dolaşıyorum yaklaşık üç gündür ne yapmam lazım diye ama bu spor o kadar karışık ve farklı görüşlere sahipmiş ki okudukça aklımdakiler netleşeceğine iyice karışıyor. Cardio, kas çalışmaları, yürüyüş... Hangilerini ne şekilde, nasıl bir program çerçevesinde yapacağımı bilmiyorum. Bilmeden de gidip saçma sapan bir şekilde, bir işe yaramadan, yalan yanlış hareketler ve programlarla zaman kaybetmek istemiyorum. Ben de önceden benim gibi yağlı iken şu an fit görünüme sahip, kendini geliştirmiş birinden nasıl bir yol izlemem, nasıl beslenmem, nasıl hareket etmem gerek, yardım almak istiyorum. Bunun ne kadar zahmetli, zor bir iş olduğunun farkındayım, üç aylık bir heves değil benimki. Başlayıp devam etmek istiyorum. Ama dediğim gibi kafam çok karışık. Umarım yardımcı olursunuz, yardımcı olanlara şimdiden çok teşekkür ederim. Yaşım 18, kilom 75.