Yağ yakımı + kas kazanma

KLamar

Üye
Merhaba arkadaşlar. 178 boy 90 kiloydum 2 ay boyunca diyet yaparak ve her gün 45 dakika eliptik bisiklet ile 79 kiloya düştüm. 2 gün önce Fitness'a yazıldım ağırlık çalışmaya başladım yağ yakımı + kas kütlesi kazanmak istiyorum. Beslenmemi nasıl yapmam getektiği hakkında pek bilgim yok yardımlarınızı bekliyorum. Bugüne kadar şu şekilde beslendim.

Sabah:
2 yumurta
5 zeytin
Domates + salatalık
Lor peyniri

Öğlen:
100-150gr civarı ızgara tavuk
7-8 YK kepekli makarna
Domates + salatalık

Ara öğün:
Karpuz

Akşam:
Genelde 1 çeşit 8-9 YK kadar yemek, taze fasülye, nohut, kuru fasülye, bezelye vs vs

Haftanın 4 günü, pazartesi, salı, perşembe, cuma günleri ağırlık + 20 dakika koşu bandında 4 dakika yürüme 4 dakika koşma tarzında kardiyo yapıcam.

Yazdığım beslenme şeklim bu antrenman için yeterli mi az mı.. Spora sabah kahvaltısından 1.5 saat sonra saat 9:30-10:00 gibi gidiyorum.

Spora başladığım sabah yani 2 gün önce çektiğim fotoğrafımıda paylaşıyorum.

Ölçülerimde:

Kol: 31cm
Omuz: 114cm
Göğüs: 95cm
Bel: 84cm

Lütfen yardımcı olur musunuz. Mesajlarınızı bekliyorum

Eklentiler

• IMG_8567.JPG
    IMG_8567.JPG
    33,7 KB · Görüntüleme: 421
Sadece yağ yüzdesi uzerinden yapılan bir hesap ne derece gerçekçi olur tartışılır bence. Geriye kalan kas/su/iskelet kütlesi de bmr ı etkileyen faktörler. Hepsinin birden hesaba katılması gerekiyor. Yani şöyle örnek vereyim. Site hesabına göre 80 kilo ve %10 yağ içeren tüm vücutların bmr ı aynı. Ama herkesin iskelet yapısı farklı, kimisi çok kimisi az su tutmuş olabilir. Belki çok büyük bir fark yaratmayacak ama gene de önemli

Moto G (4) cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Diğer tanita tarzı cihazlara göre daha doğru buluyor bence furkanın söylediği herşeye güvenirim ben o işini biliyor

Yani 100 kiloluk ve aynı yağ oranına sahip 2 kişi düşünelim. Birinde 10 kilo diğerinde 15 kilo kas dokusu var ama bu adamların bmr değerinin aynı olduğunu söyleyen hesap sistemine güveniyorsun. Saygılar sevgiler.

Moto G (4) cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Back
Yukarı