Günde 50 gramdan fazla fruktoz alan -yiyen
kişilerde şişmanlık ve diyabet riski artmaktadır.
sofra şekerinde bulunan fruktoz şişmanlık olmadan
bile şeker hastalığına neden olmaktadır. Fruktoz
trigliserid denen kan yağının karaciğerden
üretimini artırır. Glukozdan daha fazla vücutta yağ birikimi yapar. Fruktozun en önemli etkilerinden
biri ürik asit üretimini artırmasıdır. Fruktoz
yendikten sonra bir saat içinde kan ürik asit düzeyi
2 mg/dl kadar artar. Ürik asit düzeyi yüksek kişilerde de zamanla şeker
hastalığı, obezite, insülin yüksekliği, karaciğer
yağlanması ortaya çıkmaktadır. Bu nedenle kan
ürik asit düzeyi yüksek olanlar şeker hastalığı
gelişme riski altındadır. İLGİNÇ OLANI BU KİŞİLER
ŞEKER HASTASI OLUNCA KAN ÜRİK ASİT DÜZEYİ NORMALE GELMEKTEDİR. Bunun nedeni böbrekten
idrar yoluyla atılan glukozun tubullerden ürik asit
emilimi engellemesi ve boylece ürik asitin idrar
yoluyla atılmasıdır. FRUKTOZUN ZARARLARI: 1. Kan trigliserid seviyesini artırır
2. kan ürik asit düzeyini artırır
3. kandaki zararlı AGE ürünlerini artırır.
4. Kan şekerini düşürse de uzun zamanda insülin
direncini arırır.
5. hayvan çalışmalarında karatarkt yaptığı gösterildi.
6. Tansiyonu yükseltir.
www.tavsiyeediyorum.com/makale_2346.htm
Kaynak
Eger yag yakim amaciniz varsa meyve kesinlikle tuketmeyin cunku meyvede de seker var eger kilo verme amaciniz yoksa 50gr kadar fruktoz alinabilir fakat almasaniz da zarari yok
Meyvelerin yerini sebzelerle degistirin hem cok daha az fruktoz icerirler hemde daha vitaminlidirler