RO9
Üye
Merhaba arkadaşlar, sağlıksız, dengesiz beslenme ve muhasebe işinin verdiği hareketsiz iş hayatı ile 1,5 yılda çok kilo aldım.
Vücutta yağlanma ağırlıklı olarak karın bölgesinde oldu ama kalçalarda da azımsanmıyacak yağlanma var
Geçen hafta bir spor salonuna gitmeye karar verdim. 3 günlük adaptasyon döneminden sonra hoca bir antrenman programı ve diyet verdi. Hocanın verdiği diyet 1200 kalorilik bir diyet. Forumda 1 haftada beslenme ve yağ yakımı ile ilgili her başlığı ve yorumu okumaya çalıştım ve bence almam gereken kalori, protein ve karbonhidratın çok altında bir diyet bu. Ben de kendimce bir beslenme programı çıkardım.
Hocanın verdiği antrenman programına gelince, 2 saate yakın bir antrenman. Haftada 4 gün gitmeyi planlıyorum. (ayağımdaki sakatlık nedeniyle bu hafta sadece 1 gün gidebildim)
Ayrıca hocam CLA ve Liquid L-Carnitine kullan dedi ben de aldım ama ilk 1 – 1,5 ay kullanmak istemiyorum. Vücudumun supplementsız, diyete ve antrenmanlara verdiği tepkiyi görmek istiyorum ve olası bir plato döneminde CLA ve Liquid L-Carnitine kullanarak bu dönemi daha kolay atlatacağımı düşünüyorum.
Aşağıda verdiğim beslenme ve antrenman programım ile ilgili ve benim için çok önemli olan tavsiye ve eleştirilerinizi bekliyorum.
Boy: 1.75
Kilo: 86
Beslenme;
Kahvaltı:
100 gr kadar yulaf ( light süt yada light yoğurt ile)
50 gr az yağlı peynir
Meyve suyu yada şekersiz çay
2 haşlanmış yumurta
Domates salatalık
1-2 dilim kepekli ekmek
Ara Öğün:
1 Elma
Öğle;
200 gr haşlanmış tavuk göğsü
200 gr lapa pirinç yada makarna
Light yoğurt
Salata
Ara Öğün;
1 Elma
Akşam;
160 gr ton balığı
Salata
Light yoğurt
Ara Öğün;
1 Elma
Antrenman programım;
20 dk bisiklet
15 dk twist
15 dk oturarak twist
4*15 crunch bench
4*15 çakı
4*15 mekik
8*25 Abdominal Crunch Machine
4*30 dış bacak
4*30 iç bacak
4*20 (adını bilmiyorum ama bacağı geriye iterek ağırlık kaldırıyorum
)
30 dk koşu bandı
bölgesel yağ yakımının mümkün olmamasına karşın, hocanın aklında böle bir şey olabilir mi diye şüphelerim yok değil. Umarım yoktur yoksa spor salonunu değiştirmek zorunda kalacağım.
Vücutta yağlanma ağırlıklı olarak karın bölgesinde oldu ama kalçalarda da azımsanmıyacak yağlanma var

Hocanın verdiği antrenman programına gelince, 2 saate yakın bir antrenman. Haftada 4 gün gitmeyi planlıyorum. (ayağımdaki sakatlık nedeniyle bu hafta sadece 1 gün gidebildim)
Ayrıca hocam CLA ve Liquid L-Carnitine kullan dedi ben de aldım ama ilk 1 – 1,5 ay kullanmak istemiyorum. Vücudumun supplementsız, diyete ve antrenmanlara verdiği tepkiyi görmek istiyorum ve olası bir plato döneminde CLA ve Liquid L-Carnitine kullanarak bu dönemi daha kolay atlatacağımı düşünüyorum.
Aşağıda verdiğim beslenme ve antrenman programım ile ilgili ve benim için çok önemli olan tavsiye ve eleştirilerinizi bekliyorum.
Boy: 1.75
Kilo: 86
Beslenme;
Kahvaltı:
100 gr kadar yulaf ( light süt yada light yoğurt ile)
50 gr az yağlı peynir
Meyve suyu yada şekersiz çay
2 haşlanmış yumurta
Domates salatalık
1-2 dilim kepekli ekmek
Ara Öğün:
1 Elma
Öğle;
200 gr haşlanmış tavuk göğsü
200 gr lapa pirinç yada makarna
Light yoğurt
Salata
Ara Öğün;
1 Elma
Akşam;
160 gr ton balığı
Salata
Light yoğurt
Ara Öğün;
1 Elma
Antrenman programım;
20 dk bisiklet
15 dk twist
15 dk oturarak twist
4*15 crunch bench
4*15 çakı
4*15 mekik
8*25 Abdominal Crunch Machine
4*30 dış bacak
4*30 iç bacak
4*20 (adını bilmiyorum ama bacağı geriye iterek ağırlık kaldırıyorum

30 dk koşu bandı
bölgesel yağ yakımının mümkün olmamasına karşın, hocanın aklında böle bir şey olabilir mi diye şüphelerim yok değil. Umarım yoktur yoksa spor salonunu değiştirmek zorunda kalacağım.