Merhaba arkadaşlar. Ben 3 yıl önce yağ oranımı %15 lere çekmiş ve gayet güzel bir kütle kazanmıştım. 3 yıl YGS LYS stresi biraz da tembellik ile sporu bıraktım. 2 ay öncesinde tekrardan spora başladım ve başladığımda yağ oranım %20,3 civarıydı. İlk ay spor salonunun kendi programını yaptım beslenmeme çok dikkat edememiştim ve 1,5 kg kas kaybedip 500 gram felan yağ almıştım. Sonra spora 2 hafta daha ara verdim ve tekrar ölçüldüm kaybettiğim kasın 1 kg ını geri almış ve 200 300 gram yağ vermişim bu dönemde. 1 ay önce Tekrar başladım bu sefer kendi programımla başladım. Hardcore ağırlıklarla sürekli arttırarak 8x4 şeklinde çoğu harekete devam ediyorum ve her ağırlıktan sonra kardiyo (bacak günü hariç) vede haftada 1 gün 40 dk interval yapıyorum. 1 ay süreci bu perşembe doldu ve tekrar ölçüldüm bu sefer 1.5 kg yağ kaybetmişim 500 gram su atmışım fakat 300 gram civarı da bir kas kaybı var. Kas kaybını önlemeden yağ yakımını gerçekleştirmenin yolu yokmu?
kendimden bahsedeyim 81 kg ım ve 1.71 boyum var. kas oranımı sonuçtan anlamadım bir dahaki ölçümde soracağım.
Günlük en az 120 gr. protein almaya dikkat ediyorum. Çoğu zamanda geçiyor. yağ oranım %18.8 e düştü
Beslenmem genelde. Sabahları 5 yumurta 3 tane sarısı light süzme beyaz peynir. 150-200 gr tavuk göğsü bazen but. 150 200 gr. kırmızı et ton balığı veya balık yanına pirinç pilavı (artık bulgura döndüm) veya makarna. Nadiren Çupra, ıspanak veya baklagil (nohut,kuru fasulye). Meyve ve maden suyu. ve bolca süt tabiki.
kullandığım destekler:
Power system liquid l-carnitine (her antrenmandan önce 1/4 tüp)
Optimum gold whey bir ölçek (her antrenman sonrası ve bazen antrenmansız günlerde ara öğün)
Eksiklerim var fakat 300 gram kas kaybı yapacak bir eksiği göremedim. 4 öğün yiyorum genelde.
buda programım (genelde cuma bacak yapıp cumartesiyi boşa çıkarıyorum)
sizce neler yapılabilir? önerileriniz nelerdir?
buda vücuttaki değişim.
öncesi:
şimdi:
kol
kendimden bahsedeyim 81 kg ım ve 1.71 boyum var. kas oranımı sonuçtan anlamadım bir dahaki ölçümde soracağım.
Günlük en az 120 gr. protein almaya dikkat ediyorum. Çoğu zamanda geçiyor. yağ oranım %18.8 e düştü
Beslenmem genelde. Sabahları 5 yumurta 3 tane sarısı light süzme beyaz peynir. 150-200 gr tavuk göğsü bazen but. 150 200 gr. kırmızı et ton balığı veya balık yanına pirinç pilavı (artık bulgura döndüm) veya makarna. Nadiren Çupra, ıspanak veya baklagil (nohut,kuru fasulye). Meyve ve maden suyu. ve bolca süt tabiki.
kullandığım destekler:
Power system liquid l-carnitine (her antrenmandan önce 1/4 tüp)
Optimum gold whey bir ölçek (her antrenman sonrası ve bazen antrenmansız günlerde ara öğün)
Eksiklerim var fakat 300 gram kas kaybı yapacak bir eksiği göremedim. 4 öğün yiyorum genelde.
buda programım (genelde cuma bacak yapıp cumartesiyi boşa çıkarıyorum)

sizce neler yapılabilir? önerileriniz nelerdir?
buda vücuttaki değişim.
öncesi:

şimdi:

kol