jaymz_35
Üye
Arkadaşlar merhaba. Şu an soracağım şey inanıyorum defalarca kez sorulmuştur,konuşulup tartışılmıştır fakat aylardır araştırıyorum ama hiç bir yerde tamamen sorumun cevabını tam olarak bulamadığım için mecburen yeni bir konu açmak zorunda kaldırm. O yüzden konu açmadan önce araştır diyen arkadaşlara şimdiden söylüyorum, çok araştırdım 
Ben bundan 4 yıl önce 108 kg ve 184 cm boyunda olan bir adamdım. 3 ay içinde 33 kilo verip 75 kg düştüm. ,Onu takip eden 6 ay içinde verdiğim 33 kiloyu geri aldım ve tekrar 3 ayd 30 kilo verdim
ve yine onu takip eden 1 yıl içinde 105 kg ye çıktım. ve en son geçen sene 6 ay içinde 20 kilo verdim 85 kiloda tıkandım. Yaptığım sağlıksız diyetler yüzünden yağ kütlem fazlasıyla arttı,kas kütlem çok azaldı metabolizmam durma noktasına geldi vücudum yaptığım her türlü diyete direnç göstermeye başladı. Fakat bu sefer iyi bişey başarıp 1 yıldır hiç kilo almadım ve kilomu korudum.
4 aydır body çalışıyorum ve kesinlikle hakkını vererek çalışıyorum. Göğüs,kol,sırt bacak bölgem istediğim gelişmeyi gösteriyor fakat bel bölgesinden hiç bir sonuç alamıyorum. ki diğer bölgelerimde de üstte yağ tabakası mevcut alttan şişiyor ama göğsüm falan toparlandı.Yemeği abartmıyorum protein ağırlıklı besleniyorum ve gün içinde aldığım kalori ortalama 1800-2000 civarı. Bu son 4 aydır gram kilo vermedim,ama kas kütlemi artırdım bu mantıkla yağ yakmış olmam gerekiyo fakat bunu göbek bölgesinden yapmadığıma iddaya girerim
Salonda hiç kardiyo çalışmıyorum çünkü sağlam bir ağırlık antrenmanından sonra canım çıkıyor kardiyoya halim kalmıyor. +1 gün kardiyoya ayıracak vaktim de yok.
Sorum şu? Ne yapmalıyım?
Bu şekilde yaz başına kadar ağırlığa devam edip yazın kardiyo yaparsam definasyon mantığıyla yağlardan kurtulabilirmiyim? (Yani kilolular normalde önce yağ yakar sonra kas yapar,ben önce kas yapıp snra yağ yaksam olur mu)yoksa şu an kendimi sıkıp ağırlıktan sonra 10 dk fln kardiyomu yapmalıyım? (Yetmez derseniz daha fazlasını yapamam eziyet çekiyorum
) Yoksa hiç kardiyo yapmadan günlük aldığım kaloriyimi düsşürmeliyim?(O zaman da yetersiz beslenmeden kas kütlem artmaz gibi geliyor) Yoksa hiç bişey yapmadan bu çalışmayla devam etsem zamanla metabolizmam hızlanır da otomatik olarak yağ yakarmıyım ve bu ne kadar sürede olur? Aslında 184 boy 85 kilio bir insanın böyle bir problemi olması biraz saçma ama dediğim gibi yağ oranım çok fazla yanlış diyetlerimden ötürü.Uzun ve karışık olmuş olabilir umarım sorunumu anladınız.Teşekkürler şimdiden...

Ben bundan 4 yıl önce 108 kg ve 184 cm boyunda olan bir adamdım. 3 ay içinde 33 kilo verip 75 kg düştüm. ,Onu takip eden 6 ay içinde verdiğim 33 kiloyu geri aldım ve tekrar 3 ayd 30 kilo verdim

4 aydır body çalışıyorum ve kesinlikle hakkını vererek çalışıyorum. Göğüs,kol,sırt bacak bölgem istediğim gelişmeyi gösteriyor fakat bel bölgesinden hiç bir sonuç alamıyorum. ki diğer bölgelerimde de üstte yağ tabakası mevcut alttan şişiyor ama göğsüm falan toparlandı.Yemeği abartmıyorum protein ağırlıklı besleniyorum ve gün içinde aldığım kalori ortalama 1800-2000 civarı. Bu son 4 aydır gram kilo vermedim,ama kas kütlemi artırdım bu mantıkla yağ yakmış olmam gerekiyo fakat bunu göbek bölgesinden yapmadığıma iddaya girerim

Sorum şu? Ne yapmalıyım?