Yağ oranım düşük ama karında yağ var

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan outis
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

outis

Üye
Herkese sa arkadaşlar, yaklaşık 1 senedir sporla meşgulüm, 17 yaşındayım spora başlamadan önce 1.70 75 kilo yağ oranım %18 civarı bir şey idi. An itibariyle 1.73, 67 kilo vücut yağ oranım tahmini %8-10 civarı. Vücut yağ oranını tahmini yazıyorum fakat kollarımda, bacaklarımda, sırtımda yağ neredeyse 0 deriyi çektiğimde hiç yağ toplanmıyor. Fakat karnımda göbek demesemde vücudumun diğer taraflarından fazla yağ var. Neyi yanlış yapıyor olabilirim?(Şeker ağzıma dahi atmıyorum,karbonhidrat günde 100gramı geçmiyor.)

Bir doktor diyetiysen veya prof sporcu olamamakla beraber naçizane fikrimi ve tavsiyemi paylaşayım güzel kardeşim. 1 senelik bir zaman zarfında 30 kg vererek 95 kg den 65 kg ye düştüm. Bunu genelde agırlık kaldırarak ve düşük karbonhidrat diyetleriyle başardım. kas kaybım ne kadar olmuştur bilemem ancak 70 kglere geldigimde hala karın kaslarım gözükmüyordu. Boyum 177cm ve ortalama bir spor geçmişine sahibim buarada. 65e düştügümde belli olmaya başladı ve dedgin gibi kalan tek yag alt karın bölgemdi. Bu alt karın bölgesi maalesef en gıcık kısım ve vucutta tutulan son yag deposu sanırım :D Heryer gidiyor birbir fakat karın cok zor eriyor. Genetik yapı da en büyük etken tabi. 67 kg ve 8-10 yag oranı dogru yolda oldugunu gösterior fakat demekki senin bedeninde karın bölgesinin gidebilmesi için az biraz daha sıkı çalışman gerekiyor. Son yaglar en zor yaglar, bu aşamada bir gelişme göremiorsan, diyet ve antreman programında değişikler yapmanı tavsiye ediorum

Back
Yukarı