1.5 yıldır yapıyor 65KG dan 78 kg a çıktı yağ oranı 12 civarında sabah yediği 5 zeytin dışında yağ almıyorgelişmekten kastın ne? 50 kgden 60 kg olmasımı gelişmek? yada 80 kgden 85 e kadar yağsız kas kütlesi mi aldı?
İyide bir kaşardaki tavukdaki yağlar sağlıklı yağlar mı? Benim bildiğim hayvansal yağdan uzak durmak gerekiyor tavuğa kaşara yağ değil protein olarak bakmamız gerekiyor diye biliyorum[DOUBLEPOST=1483219244][/DOUBLEPOST]yediği besinlerin çoğu yağ içeriyor zaten insanların. et olsun tavuk olsun süt olsun nasıl almıyo neyle besleniyor![]()
Haklısın ama makrolarımdan düşürünce gelişimim duruyor o nasıl gelişebiliyor %30 yağ alıyorum.Yaptığı şeyin doğru ya da yanlış olduğunu kimsenin gelişimine ya da vücuduna bakarak karar veremeyiz. Örneğin sirozda, karaciğer kanserinde, portal hipertansiyonda karaciğer fonksiyonlarının önemli bir bölümü normal sayılabilir. Bu kişilerde Karaciğer testlerinin normal değerlerde olması onları sağlıklı mı kılar? Kısaca arkadaşının gelişim göstermesi yaptığı şeyin doğru olduğunu göstermez.
Diyetin yağdan gelen enerjisi %20-30 aralığında olmalı. Bazı yayınlarda %20 nin altı önerilmiyor. Bazılarında ise %15. Ancak sporcu beslenmesi yayınlarındaki ortak doğru enerjinin yağdan gelen yüzdesinin %15 in altına düşmemesi gerektiği. Eğer diyetin yağdan gelen enerjisinin yüzdesi 15'in altına düşerse performansın azaldığı, testosteron sirkülasyonunun ve serum lipitlerinin olumsuz etkilendiği belirtiliyor.
İyide bir kaşardaki tavukdaki yağlar sağlıklı yağlar mı? Benim bildiğim hayvansal yağdan uzak durmak gerekiyor tavuğa kaşara yağ değil protein olarak bakmamız gerekiyor diye biliyorum[DOUBLEPOST=1483219244][/DOUBLEPOST]
Haklısın ama makrolarımdan düşürünce gelişimim duruyor o nasıl gelişebiliyor %30 yağ alıyorum.