Yüzme Sporuna Başlarken

Öncelikle merhaba.Yüzme gözlüğünü takarken yüzümü ıslatmalı veya yıkamalı mıyım?Bide gözlüğü sabitleyen kısım kafamı çok sıkmalımı yoksa sadece gözlüğü tutacak kadar mı olmalı?

ben kilo vermek ve sarkmaları toplamak için yüzmeye başlayacağım yarın. ama bi sorum var bildiğimiz kköpekleme diye tabir edilen yüzme stili bunun için yeterli olurmu???

Köpeklemenin faydası olacağını sanmıyorum çünkü pek hareket imkanın yok bana göre en etkilisi serbest stil omuz kol bacak sırt ne var ne yok çalışıyolar

Gözlüğün sıkılması gerekmez. Depar yapacakken sıkılır gözlük sadece, o da profesyonellerle ilgili bir konudur.

Gözlük de bana göre gereksiz, bunu da belirteyim.

Öncelikle kilo vermek için yüzme zor bir tercihtir.hangi stille yüzerseniz yüzün önemli olan yaptığınız antrenmanın süresi ve yüzdüğünüz mesafedir.Kısa mesafe yüzmeler kilo vermede ve vücut biçimlendirmede size yardımcı olmaz.

http://ruthkazez.com/swimming/ZeroTo1mile.html Bu programa göz atın. 6 hafta sonunda fitness geçmişiniz varsa 1500m yüzeceksiniz, tekniğiniz iyi olursa elbette faydalı olur ama 1500m düzenli olarak yüzmek en kötü ihtimalle 20-25 dakika aeorbik nabız atım bölgesinde kalmanızı sağlar.

Gözlüğü soyunma odasında bone ile beraber takın, duş alıp havuza girin. Çıktıktan sonra çeşme suyuyla yıkayıp kendi halinde kurumaya bırakın.

Back
Yukarı