Yüksek Yoğunluklu Aralıklı İdman - HIIT Hakkında Bir Soru

Arkadaşlar bu HIIT sistemi hakkında aklıma takılan birşey var;

Antremanda yoğunluk setleri hızlı yapıp arasındaki sürenin kısaltılmasıyla mı oluyor yoksa ağırlığın da bu olayda çok önemi var mıdır?

Şöyle de belirteyim Squat üzerinden örnek vereyim ;

Normalde squatta

80kg 10 tekrar

80 kg 10 tekrar

90 kg 8 tekrar yapıyorum.

Bir nevi piramit benzeri.Fakat bunun yerine ;

4x 15 tekrar 60 gk yapmak daha mı yoğun çalışmak anlamına gelir?

(Not : Parçalanma,definisyon,deri inceltmek,yağ yakmak başlıca amaçlarım.Kütle kazanmak istememekle birlikte,şekillenmek istiyorum.)

4x15 sana daha uygun ama antreman ismi ve çalışma sitili ile ilgili bir şey söyleyemeyeceğim.

Baya bi karışıklık omuş hakikaten :) :) cadox güzelce açıklamış ama.

Evet HIT ve HIIT tamamen farklı şeyler ve ben HIIT üzerinde yoğunlaşmak istiyorum.8 senelik bilinçsiz çalışmanın sonucu neymiş göreyim ve üzerine doğru düzgün bir şekilde kas yapayım istiyorum o yüzden önümüzdeki kışa kadar vücut yağ oranımı baya aşağılara çekeceğim,sonra birdaha hacim yapmak için doğru beslenme ve doğru supplementler ile devam edeceğim.

HIIT konusunda da merak ettiğim şudur ;

1.Çok ağırlıkla setler arası dinlenmenin kısa olduğu antreman tarzı mıdır?

2.Az ağırlık ile çok tekrarın yapıldığı vücut temposununun düşürülmediği idman tarzı mıdır?

HIIT ile ağırlıkların/setlerin alakası, koşma ile ağırlığın alakası kadar olabilir...
Alakası var mı sence?
Farklı demişsin ama hala HIIT soruyorsun.

Aslında merak ettiğin şey HIT, haberin olsun.

HIIT ile ağırlıkların/setlerin alakası, koşma ile ağırlığın alakası kadar olabilir...
Alakası var mı sence?
Farklı demişsin ama hala HIIT soruyorsun.

Aslında merak ettiğin şey HIT, haberin olsun.

Valla baştan bir daha bakayım o zaman.Ben kardiyo temelli bir çalışma sistemi için koşuda da ağırlıktada kullanılan HIIT soruyordum ama.Neyse daha çok karışmadan ben araştırıp yazayım tekrar.

Back
Yukarı