beta32
Üye
Merhabalar,
Bahsedeceklerimi kötü örnek teşkil etmemesi ve ümitlendirip hevesleri kursakta bırakmaması için daha önce paylaşmayı düşünmemiştim lakin yakın zaman önceki kimi araştırmalarım neticesinde -az sayıda kişinin de olsa- bir yönden genetik ayrıcalıklarının farkında olup bundan faydalanmalarını dileyerek anlatmayı tercih ediyorum. Genetik farklılıklarımız bazen bizi dünyaya tanıtırken bazen de dünyaca ünlü hekimlerle tanışmak durumunda bırakmakta.. Benim sözlerimdeyse bir genetik avantajın, henüz sonlanmamış hikayesi bulunmakta..
Aile kültürümde bol kolesterollü bir beslenme tarzı vardı, ben de severek ve alışkanlık edindiğim üzere küçüklüğümden beri bol kolesterollü beslenenlerden oldum. On üç yaşlarımda spor yapmaya başladığımdan bu yana, damak tadımı şekillendirmesinden mütevellit, kolesterollü protein kaynaklarına meyletmekteyim. Günlük standart olarak L boy 8 bütün tavuk yumurtası tüketiyorum, yerini tavuk karaciğerine bıraktığındaysa ondan 333 gr tüketiyorum. Tavuğu daima derisiyle yer, yağını da boğazımdan ayırmaya kıyamam. Her gün ekstradan yediğim kolesterollü kuruyemişleri, bitter çikolatayı, tereyağını, süt ürünlerini ve hafta sonları oltamın ucuna gelenlerin kolesterolünü hesaba bile katmıyorum. 10 yıldan fazladır yılın dokuz ayı günde en az, iyiden iyiye hesap ettim, 2000 mg'dan fazla kolesterol içerikli besleniyorum, hesaba katmadıklarımı da eklersek 3000 mg'ı geçiyor olmalı. Yeterli beslenmeye paramın yetmediği dönemlerde, Allah horozun beline kuvvet versin, ucuzluğundan dolayı tavuğun yumurtasını ve ciğerini tüketmemde noksanlaşma olmadı.
Son 3 yıldır düzenli olarak kan tahlili yaptırıyorum, 6-7 yıl önceki kan tahlillerim de zamana direnip bir köşede kendini korumayı başarmış. Kan tahlillerimin hiçbirinde yüksek kolesterol çıkmadı, bunun sebebini araştırsam da "genetik avantaj" kelimesinden başka mantıklı pek bir açıklama bulamadım. Vücut tipim ektomorf. Haftada 3 gün dövüş antrenmanı, 2 gün kardiyo yapıyorum. Raslantısal olarak kolesterolü düşürmeye etki eden sebze ve meyvelerden yiyor, bitki çaylarından içiyorum.
Son günlerde okuduğum 1001 Gece Masalları'ndan etkilenen üslubumla, durumumun bilgisini paylaşmakla, bilgiye değer veren ve ucuz yollu protein sağlamanın yolunu kendi genlerinin arasında bir yerlerde "kolesterol toleransı"nda bulma ihtimalini görüp yüreğine sevinç olsun diye yeterli ayrıntılarla anlattım..
Bahsedeceklerimi kötü örnek teşkil etmemesi ve ümitlendirip hevesleri kursakta bırakmaması için daha önce paylaşmayı düşünmemiştim lakin yakın zaman önceki kimi araştırmalarım neticesinde -az sayıda kişinin de olsa- bir yönden genetik ayrıcalıklarının farkında olup bundan faydalanmalarını dileyerek anlatmayı tercih ediyorum. Genetik farklılıklarımız bazen bizi dünyaya tanıtırken bazen de dünyaca ünlü hekimlerle tanışmak durumunda bırakmakta.. Benim sözlerimdeyse bir genetik avantajın, henüz sonlanmamış hikayesi bulunmakta..
Aile kültürümde bol kolesterollü bir beslenme tarzı vardı, ben de severek ve alışkanlık edindiğim üzere küçüklüğümden beri bol kolesterollü beslenenlerden oldum. On üç yaşlarımda spor yapmaya başladığımdan bu yana, damak tadımı şekillendirmesinden mütevellit, kolesterollü protein kaynaklarına meyletmekteyim. Günlük standart olarak L boy 8 bütün tavuk yumurtası tüketiyorum, yerini tavuk karaciğerine bıraktığındaysa ondan 333 gr tüketiyorum. Tavuğu daima derisiyle yer, yağını da boğazımdan ayırmaya kıyamam. Her gün ekstradan yediğim kolesterollü kuruyemişleri, bitter çikolatayı, tereyağını, süt ürünlerini ve hafta sonları oltamın ucuna gelenlerin kolesterolünü hesaba bile katmıyorum. 10 yıldan fazladır yılın dokuz ayı günde en az, iyiden iyiye hesap ettim, 2000 mg'dan fazla kolesterol içerikli besleniyorum, hesaba katmadıklarımı da eklersek 3000 mg'ı geçiyor olmalı. Yeterli beslenmeye paramın yetmediği dönemlerde, Allah horozun beline kuvvet versin, ucuzluğundan dolayı tavuğun yumurtasını ve ciğerini tüketmemde noksanlaşma olmadı.
Son 3 yıldır düzenli olarak kan tahlili yaptırıyorum, 6-7 yıl önceki kan tahlillerim de zamana direnip bir köşede kendini korumayı başarmış. Kan tahlillerimin hiçbirinde yüksek kolesterol çıkmadı, bunun sebebini araştırsam da "genetik avantaj" kelimesinden başka mantıklı pek bir açıklama bulamadım. Vücut tipim ektomorf. Haftada 3 gün dövüş antrenmanı, 2 gün kardiyo yapıyorum. Raslantısal olarak kolesterolü düşürmeye etki eden sebze ve meyvelerden yiyor, bitki çaylarından içiyorum.
Son günlerde okuduğum 1001 Gece Masalları'ndan etkilenen üslubumla, durumumun bilgisini paylaşmakla, bilgiye değer veren ve ucuz yollu protein sağlamanın yolunu kendi genlerinin arasında bir yerlerde "kolesterol toleransı"nda bulma ihtimalini görüp yüreğine sevinç olsun diye yeterli ayrıntılarla anlattım..