whey mi et proteini

Konusu 'Supplementler' forumundadır ve mrthr35 tarafından 13 Ağustos 2017 başlatılmıştır.

hangisi daha iyidir

  1. whey

    oy sayısı 1
    33,3%
  2. et proteini

    oy sayısı 2
    66,7%
Watchers:
Başlığı izleyen kişi sayısı 1 user .
  1. mrthr35
    Offline

    mrthr35 Üye

    Katılım:
    10 Temmuz 2016
    Mesajlar:
    2.652
    Beğenileri:
    952
    Ödül Puanları:
    123
    Cinsiyet:
    Bay
    merhaba arkadaşlar. uzun süredir bir çok süt ürünü olsun whey olsun düzenli olarak kullandım. ama süt ürünlerinin değerleride wheyin abartı hikayeleride bana nedense hiç inandırıcı gelmiyor. yok 15 dk da sindirilirmiş de kana hızlı karışırmış da. benim sürekli gözlemlediğim ve düzenli olarak gelişen insanlar tükettiği etten daha çok fayda sağlıyorlar. ve yaptığım araştırmada bir kıyaslama gördüm. ciddi olarak wheyden şüphelerim vardır. her türlü yoruma açıktır bu konu.
    Whey Protein mi Et Protein mi ?

    Sporcu besin takviyeleri sektöründe son yıllarda gerçekleşen bilimsel devrimler sporcuların kullandıkları besin takviyelerini daha talepkar hale getirmiştir. Sadece birkaç yıl önce vücut geliştirmeciler kreatin, beta-alanin, arjinin gibi vücudumuzda bulunan takviyelerinin ne işe bilmemekteydi. Şuan ise bu takviyelerin ne işe yaradığı çok daha iyi anlaşılmaktadır.

    Son zamanlarda, bazı markalar et protein takviyelerini piyasaya sürerek birçok vücut geliştirmecinin dikkatini çekmiştir. Bu takviyenin ortaya çıkışı yeni bir tartışmaya yol açtı: et proteini mi daha iyi yoksa whey proteini mi ?

    Bu soruyu cevaplamaya yardımcı olmak için protein tozlarının özellikleri ele alınacaktır. Daha sonra, farklı kriterleri inceleyerek et proteininmi daha iyi yoksa whey protein in mi olduğu anlaşılacaktır. Whey protein tozu ürünleri incelemek için tıklayın.

    Biyolojik değer
    Protein kaynağına bakılmaksızın her 1 proteinde 4 kalori enerjik bir değeri vardır. Ancak, vücut her zaman kas kütlesi inşa etmek için kendi protein ihtiyacını %100 kullanamaz. Biyolojik değer vücudun etkin bir şekilde kullandığı protein yüzdesini belirlemek için kullanılan bir ölçüdür. Protein kaynakları içerisinde en yüksek biyolojik değere sahip olan gıda yumurtadır ve vücut bu gıda kaynağında bulunan amino asitlerin %94’ünü kullanmaktadır.

    Et proteini ile ilgili en ilginç şey ise ideal beslenme koşullarının toplanmış olması ve bu protein kaynağının biyolojik değeri yumurtayla eşdeğer sayılmasıdır. Aşağıdaki açıklamada Journal of Nutrition dergisinde yayımlanan bir çalışma sonucuna karşılık gelmektedir.

    “Protein değeri %15 olarak gerçekleştirilen bir diyette, et proteinin sistein amino asit eksikliği göstermedi ve büyüme için kullanılan değerin yumurta proteini ile aynı olduğu kanıtlandı.”

    Buna karşılık, inek sütünden elde edilen proteinin değeri ortalama olarak %60 üzerinden olduğu tespit edilmiştir.

    Saflık
    Whey protein tozu formüle edilerek saflık derecesine bağlı olarak en fazla 104 biyolojik değer elde edilebilir. Et protein takviyeleri bu bölümde sizce whey proteine kaybedebilir mi ?

    Piyasadaki en iyi whey protein olarak birçok kişi tarafından kabul edilen Optimum Gold Standard incelerseniz 100 gramında yaklaşık olarak 5 gram şeker bulunmaktadır. Buna karşılık MuscleMeds Carnivor ve Predators gibi popüler et proteini ürünleri kesinlikle hiçbir şeker bulundurmamaktadır.

    Doymuş yağ konusuna gelince, bazı et proteini ürünlerinin tamamen Doymuş yağdan arındırılmış olduklarını veya sadece Doymuş yağ kalıntılarını içerdiklerini gözlemlerken, whey proteini bu yap türünden 2-4 gram arasında içermektedir.

    Emilim
    Bir önceki konunun üzerinde durarak, şeker ve yağ vücudun protein emilimini yavaşlatması nedeniyle sindirim enzimleri proteinin yapı taşları olan amino asitleri parçalamak için iki kat çalışmak zorunda kalmaktadır.

    Whey protein tozunda en çok bulunan şeker türü laktozdur. Çoğu insan laktozu tam olarak sindiremez veya hiç sindiremez. Ayrıca, whey protein bağırsakta sindirilirken et proteini ise midede sindirilmektedir. Bu genel olarak whey protein tüketimi ile ilişkili şişme hissini önler.

    Besin Kalitesi
    Daha önce de belirtildiği yönlerine ek olarak çoğu et proteinin içeriği vitamin ve minerallar ile daha fazla zenginleştirilmiştir buda et proteinin besin değerini arttırmaktadır.
     
    orionNEBULA bunu beğendi.

Sayfayı Paylaş