Vucudun ust kısmını nasıl uzatabılırım?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan ares237
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Arkadaslar selamlar,

19 yaşıma gırmek uzereyım , bu saatten sonra pullover vs. yaparak ust vucuttan 3-4 cm uzama ımkanım var mı ust vucudum kısa gorunuyor gozume uzatmak istiyorum.Ayrıca ustten uzamak ıcın ne tur egzersızler yapabılırım?

boyunuz son yıllarda veya aylarda uzamamışsa omurganızı uzatma gibi bi yöntem olanaksızdır.

Anladım malesef boyum 3 senedir aynı benım , peki sabah kalktıgımızda ust vucudumun boyunu benım ıcın yeterlı gorunuyo ama aksam kısa gelıyo gozume , dogal olarak boyum daha uzun oluyo sabahları aksama dogru boyumda 2 bucuk santimlik bi kısalma oluyo omurları gun boyu gergın tutup bunu engellemenın bı yolu var mı?

sana öyle geliyordur dediğin mantıksız olur mu öyle şey ?.sabah uzun akşam kısa olacak iş değil.kola gazoz vb. içecekleri içme kemiklerin gelişmesini engeller buda uzamayla doğrudan alakalıdır.genetikle alakalı da olabilir.

sana öyle geliyordur dediğin mantıksız olur mu öyle şey ?.sabah uzun akşam kısa olacak iş değil.kola gazoz vb. içecekleri içme kemiklerin gelişmesini engeller buda uzamayla doğrudan alakalıdır.genetikle alakalı da olabilir.

Genetikle vs. alakalı degil her ınsanın sabah boyu daha uzun cıkar.Gece sen yatarken vucut gevsedıgı ıcın omurlarının arasındakı mesafe artar dolayısıyla sabah boyun daha uzun cıkar ama kımse sabah kalktıgında hemen boyunu olcmedıgı ıcın farketmez , aksama dogru da omurlar yer cekımının etkısıyle bırbırıne yaklasır ve boyda 2-3 cm lık farklar olusabılır .Sabah olctugum boyla aksam olctugum aynı degıl bı kac gun ard arda denedım baskasına da olcturdum sabahkıyle aksam arasında 2 bucuk cm fark oluyo benım ıstedıgım ıse sabah kı boyumu gun ıcınde nasıl koruyabılırım.Sabah aynanın karsısında ust vucut boyum gozume yeterlı gelırken aksam kısaymıs gıbı gelıyo.(ki oyle oluyo zaten cunku omurlar bırbırıne yaklasıyo)

Boy uzunluğu genetiktir, ancak yaşınız daha erken olsaydı uzamayı tetikleyici hareketler veya sporların uzamanıza etkisi olurdu.

Sporla boy uzatmak zor o yaştan sonra. Bende 18 yaşıma girdim 1,77 boy var 2-3 senedir uzayamadım bi türlü :D Keşke küçükken yönlendiren olsaydıda kapalı yüzme havuzuna gönderseydiler beni.

aynen genetik valla ben 21 yaşındayım 1 sene önce 1.90 dim daha uzamam heralde diye ölçülmedim bundan 1 ay önce bir ölçtümki 1.94 alla halla dedim 2 3 kere ölçtük aynı o kadar sporlar uğraşmışda sayılmazdım eskiden ama bendede omuzlar dardı genetik şimdi should press yana açma falan derken baya topladık

Anladım malesef boyum 3 senedir aynı benım , peki sabah kalktıgımızda ust vucudumun boyunu benım ıcın yeterlı gorunuyo ama aksam kısa gelıyo gozume , dogal olarak boyum daha uzun oluyo sabahları aksama dogru boyumda 2 bucuk santimlik bi kısalma oluyo omurları gun boyu gergın tutup bunu engellemenın bı yolu var mı?

Akşamları miden dolu oldugu için belin kalın gözüküyor olabilir tabi bu konuya fazla taktıgın içinde gözüne pire deve gözükür

Benim yaşım 16 boy 177 falan benim uzatmak için ne tarz hareketler yapmam faydalı olur.(Not=boyum sürekli uzuyor 3 ay öce 174 tüm)

Back
Yukarı