vg mi yüzmemi?

s.a arkadaşlar 188cm boy 80 kiloyum hafif kaslı fit bir vücuda sahip olmak istiyorum sizde yüzmeyemi yoksa vg yemi gitmeliyim?
yüzmenin ne gibi etkileri olur?

teşekkürler.iyi forumlar.

yüzme ile body çok farklı yüzmede kasları şekillenir sıkılaşır bodyden alacagın verimi alamayabilirsin hacim açısından

benim şuan sol omuzda iltihaplanma var onun için ağırlık kaldırma dedi doktor.yüzmeye başlasammmı yoksa dinlenip 1-2 ay sonra bodye mi başlasam karar veremedim.

ikiside farklı şeyler..ancak madem omuz sorunu var..o zmaan ufaktan yüzemeye başla..omuz sorununu atlatınca vg ye başlarsın...

keşke ikisini bir arada götürebilsen o zmaan kimse tutamaz seni....

koaly gelsin...

fit demişsin bunun en temiz ilacı yüzmedir. farklı stillerde yüzmek yeterli olacaktır. sakatlığın da varmış zaten.

tatil dönemimde denediğim programı kısaca yazayım (sırf yüzme&vücut ağırlığı)
25m kelebek,12.5 metre kurbağa (3 set durmadan)
sonrasında 3-4 dk soluklanın epey yorulacaksınız :D
25m kelebek, 12.5 metre kurbağa (3 set)
5 dk kadar dinlenin
100 metre durmadan kulaç (hızınızı siz belirleyin, süre değil mesafe önemli)

sonrasında 10-15 dk dinlenin

3*max dips
2*max barfiks

akşama da su topu maçı yapıyorduk. süper oldu tabi vücut farklı bir idman gördü.
mesafeleri tam oturtamamış olabilirim, 30a 15 te olabilir uzunluk...

Geçmiş olsun. Omzunu dinlendirmen gerekiyorsa yüzme de yapma bir süre.

Amaç fitness ise yüzmeyi tercih et elbet. Ancak fit kalmak için yüzme yetersiz gelecektir. Yine ağırlıklı ve ağırlıksız egzersizler yapmalısın. Tekrar sayılarını ağırlıklı antrenmanların için 3x15, ağırlıksız antrenmanların için 3x20 ya da 3x25 olarak çalışarak fit bir görünümde kalabilirsin.

profesyonel anlamda eğitimli olarak yüzüceksen yüzmeyi tavsiye ederim ama yüzücülerin öyle ahım şahım bir vücütları olmuyor uzun süre yüzen yarışmacıların vücütları iyi ama amatör olarak çok şey beklenmemeli diye benim şahsi fikrim ayrıca biryerde okumuştum profesyonel yüzücülerin derisinin altında hafif yağ tabakası bulunuyor nedeni vücüdü soğuktan korumak sürekli suda oldukları için.

Back
Yukarı