VG Başlamak istiyorum [ Yaş 17 ]

merhaba Bodyforum ben 17 yasinda lise 4 te geçmiş boyu 1.70 kilosu 55 olan bir gencim. VG sporuna başlamak istiyorum . Sorularim ise şunlar;

1- Futbolcuyum Haftanın hergünü antremanım var [ baslarsam bi zorluk cıkarmı ]
2- Haftanın 3günü macımız var [ ama mac oldugu zamanlar antreman yapmıyoruz ]
3- plyometrics Antremanlar yapsam Futbolda daha iyi oynamama faydası olurmu ?

Eğer yeterli azmin varsa sorun olacağını sanmıyorum senin için. Antremandan gelip yapabilirsin sporunu ama çok yorgun olacaksın. Maçın olan günler kardiyo günlerin olabilir o gün sadece maçını yapar ağırlık kaldırmazsın.

Ayaklarına ağırlık bağlayıp ne yapacaksın yani? Koşacak mısın kaldıracak mısın? Sadece bacak çalışmayı düşünmüyorsun umarım..

ben sana amacımı söyleyim ona göre yorum yaparsın bacaklarımı güclendirmek daha hızlı kosabilmek üst vucudumuda barfisk şınav evde 2x 5kg dumbell var bech press hareketlerle güclendirmek

Daha hızlı koşmak için dayanalıklılık antremanları yapmalısın direncini arttırmalısın. Bunun için bacaktaki hızlı kasılan kasları güçlendirmek gerekiyor. Yani düşük ağırlık yüksek tekrarlı çalışmak gerekiyor. Futbol oynuyorsan zaten kondisyonun vardır ama zayıfsın iyi beslenmeye bak. 5 kilolar bir yere kadar yetecektir sonrasında daha ağır kilolar gerekecek.

Back
Yukarı