Merhabalar ben de vegan sporcuyum. Hiçbir hayvansal ürünü tüketmiyorum ve hayır hiç de zor değil "yeterli" proteinimi de alıyorum. Başarmak için önemli olan istemeniz ayrıca burda kendim gibi birini görmek beni mutlu etti. En iyi protein kaynakları kinoa(kinoa bitkisel tam bir protein kaynağı ve bütün aminı asitleri içeriyor), soya eti ve baklagiller (mercimek, Meksika fasulyesi, fasulye, nohut, bezelye) ve tofu (soya proteini). Yanında koyu yeşil yapraklı sebzeleri (Ispanak, Roka) tüketmeyi de unutmayın.Ancak proteini yeterli miktarda alırken karbonhidratı da unutmamak gerekiyor. Karbonhidratı da bulgur, yulaf ezmesi ve esmer pirinçten almanızı öneririm. Ayrıca soya sanıldığı gibi zararlı değil ya da östrojem hormonunu falan arttırmıyo öyle olsaydı Asya nüfusunun yarısı kadın olurdu zaten. Bununla ilgili daha detaylı bilgiyi daha sonra verebilirim. Soya eti, kinoa ve tofuyu vegandukkan.com'da bulabilirsiniz bazen büyük migroslarda ve macro centerda da oluyor. Gerekli amino asitlerin hepsi bir arada tek bir sebzede bulunmuyor ancak belli sebze ve baklagillerin uygun kombinlenmesiyle bu amino asitleri vücut üretiyor. Sonuçta karnistlerin yediği etin kaynağı da bir zamanlar canlı olan hayvanın yediği ve insanlar tarafından küçümsenen "ottan" geliyor. Vegan vücut geliştirmeyle ve beslenmeyle 1,5 yıldır ilgileniyorum, daha fazla bilgi edinmek için veganhealthandfitness dergisine internetten yılda 10$'a abone olabilirsiniz çünkü malım Türkiye'de böyle girişimler yok. Onun dışında Facebook ve Google'da detaylı araştırma yapmanızı öneririm. Başta gelen vegan vücut geliştirmeciler Patrik Baboumian, Derek Tresize, Billy Simmonds ve daha nicesi. Daha fazla bilgi sahibi olmak isterseniz seve seve yardım ederim

[DOUBLEPOST=1391793919][/DOUBLEPOST]
Ayrıca soya proteini kullanıyorum ve tavsiye ederim eğer Amerika'dan sipariş verme şansınız varsa da kullandığım ve memnun kaldığım vegaprotein ve plant fusion'ı öneririm