afiyet olsun VEJETARYEN KÖFTE PANE Yazan Diyet • 10 Kasım 2008 MALZEMELER: Patates-150 gr., Havuç-30 gr., Kereviz-10 gr., Bezelye-50 gr., Un-10 gr., Yumurta-3/4 adet, Pirinç-10 gr., Maydanoz-3 gr., Ayçiçek yağı-25 mi., Tuz-1.5 gr. BESİN DEĞERİ: 100 gr. köftede: Protein-4.32 grv Yağ-12.85 gr., Karbonhid-rat-17.38gr.,Kalori-203. HAZIRLAMA; Patatesler haşlanır, soyulur ve soğuduktan sonra rendelenir. Küp-küp doğranmış havuç ve kereviz az miktar yağda buğulanır. Ayrı kaplarda be­zelye ve pirinç haşlanır. Patates, sebzeler, bezelye, pirinç, yumurtanın bir kısmı, doğranmış maydanoz ve tuz karıştırılır. Karışımdan hazırlanan köfteler önce una sonra çırpılmış yumurtalaraİbulanıp kızgrn yağda kızartılır. http://www.saglikvediyet.com/vejetaryen-kofte-pane/