VİŞNELİ PİLAV

htcoksz

Üye
clip_image002.jpg


HAZIRLAMA SÜRESİ: 5 DK.

PİŞME SÜRESİ: 20 DK.

4 KİŞİLİK


MALZEMELER:2 su bardağı California Calrose Amerikan pirinci, 1 çorba kaşığı tereyağı, 2 su bardağı su, 1 adet kesme şeker ve tuz, 1 kase vişne, taze nane

HAZIRLANIŞI: Tencereye bir çorba kaşığı tereyağı, 2 su bardağı su, bir adet kesme şeker ve tuz koyun. Hepsi kaynayınca pirinci ekleyin, su kaynadıktan sonra pilavın altını kısın. Pilav piştikten sonra kapağın altına kağıt havlu koyarak demlenmeye bırakın. Servis tabağına bir kaseye alıp ters çevirin (varsa küçük kek kalıbıyla uygulayın). Kaşıkla ortasını açın. Çekirdekleri çıkmış vişneleri koyun. Taze nane ile süsleyip servis yapın.
 
Back
Yukarı