VİŞNELİ PİLAV

Konusu 'Yemek tarifleri' forumundadır ve htcoksz tarafından 11 Aralık 2015 başlatılmıştır.

Watchers:
Başlığı izleyen üye sayısı: 3 üye.
  1. htcoksz
    Offline

    htcoksz Üye

    Katılım:
    27 Kasım 2015
    Mesajlar:
    44
    Beğenileri:
    20
    Ödül Puanları:
    18
    Cinsiyet:
    Bayan
    [​IMG]


    HAZIRLAMA SÜRESİ: 5 DK.

    PİŞME SÜRESİ: 20 DK.

    4 KİŞİLİK


    MALZEMELER:2 su bardağı California Calrose Amerikan pirinci, 1 çorba kaşığı tereyağı, 2 su bardağı su, 1 adet kesme şeker ve tuz, 1 kase vişne, taze nane

    HAZIRLANIŞI: Tencereye bir çorba kaşığı tereyağı, 2 su bardağı su, bir adet kesme şeker ve tuz koyun. Hepsi kaynayınca pirinci ekleyin, su kaynadıktan sonra pilavın altını kısın. Pilav piştikten sonra kapağın altına kağıt havlu koyarak demlenmeye bırakın. Servis tabağına bir kaseye alıp ters çevirin (varsa küçük kek kalıbıyla uygulayın). Kaşıkla ortasını açın. Çekirdekleri çıkmış vişneleri koyun. Taze nane ile süsleyip servis yapın.
     
  2. stefan35
    Offline

    stefan35 Üye

    Katılım:
    21 Kasım 2015
    Mesajlar:
    1.496
    Beğenileri:
    1.066
    Ödül Puanları:
    123
    Cinsiyet:
    Bay
    Yer:
    İstanbul
    ilginç bir pilav olsa gerek :):)
     

Sayfayı Paylaş