vücutcuların yarış motoruna olan ilgisi..

arkadaşlar ben de dahil olmak üzere çevremde vücut geliştirmeyi seven insanların yarış motorlarınıda sevdigini tespit ettim oran oldukça yüksek.. sizde de yarış motoru hastalığı var mı merak ettim??

benim bir arkadaşımda bu hastalık vardı.Ramazan bayramının ilk günlerinde 240 civarı bir hızla giderken yolun ortasında dönmek için acele eden bir otomobile çarptı.Durum gerçekten kötü.Direksiyonu bırakmadığı için çarpmanın etkisi ile kollarda kısalma meydana geldi.Ayrıca motora yapışmış şekilde kasıldığından kafası aracın tavan kısmına çarptı ve o şiddetle boynu kırıldı.28-29 yaşında böyle bir tutku uğruna hayatını kaybetti.Bu olaydan sonra motora binme ile ilgil hiç şevkim kalmadı.Belki ellerini bırakmış olsa kırıklar ile kurtulabilirdi diyorum çunki o cüssede kaza yapıp kurtulan çok arkadaşım oldu.

hız motorunu benm arkadaşımın abisi kullanıyor. yarışmalara katılıyor. ancak çok uzun deneyimi olmadan yarış motoru kullananlar bence gereksiz iş yapıyorlar.

kontrolsüz yapılan hıza bende karşıyım.. ama hızı seviyorum.. motor kazalarını görünce bi an soğur gibi olsamda ileride yarış motoru alma fikri aklımdan çıkmıyor..

Ben de ilgiliyim bu çıglın motorlara. Özellikle otobanda denk gelirsem uzun uzun izler ve bundan büyük haz alırım. Yalnız ölüm makinası olarak tanımlanacak kadar tehlikeli bir oyuncak. Hata payınız ve ihtimaliniz yok. Olursa da telafiniz yok. Ya sakat kalırsınız ya da hakkın rahmetine kavuşursunuz. Tam bir çılgın işi. Bunun yerine yamaç paraşütü tavsiye ederim. Çok yüksekte ve bir paraşüte örgülü bir halatla bağlı olmana rağmen motordan daha güvenli olduğuna eminim. Bir dönem dikkatli kullanırım ve hız yapmam diye kendimi cesaretlendirerek almaya karar vermiştim. Yalnız zamanla kendimi kontrol edemeyeceğimi ve basiretsizce hız yapacağımı biliyorum. Alırım; ama hız yapmam diyenlere de inanmıyorum. O motorun kükreyen ve yeri titreten sesini duyunca patiyle kalmamak, otobanda taksilere makas yapmamak mümkün mü?

Back
Yukarı