Vücut yağ oranı

Arkadaşlar yaşım 19 Kilom 67 boyum 1.76 ancak vücut yağ oranım bu ikisine göre bence yüksek.Bizim koşu bandında ölçtüm %15 çıktı bu sizce normal mi eskiden çok kiloluydum birden spor yapmadan kilo verdim dolayısıyla bu yağlarda onun nedeniyle kalmış olabilir üzülüyorum bu duruma önerileriniz TESPİTLERİNİZ varsa çok sevinirim

Mesajınız otomatık olarak birleştirilmiştir---------- mesajın eklendiği saat 18:37 ---------- ilk mesajın gönderildiği saat 18:27 ----------

ayrıca yağı azaltırken kilo vermek istemiyorum

Koşu bantlarının verdiği yağ oranları kesin değildir. Ayrıca cinsiyetini yazmamışsın ama eğer erkek isen %15 vücut yağ oranı çok yüksek bir oran da değil. Spor yapmıyorsan ve spora başlarsan "doğal" olarak verdiğin kilolar yağların olacaktır. Ama dediğim gibi koşu bandının ölçtüğü yağ oranı tahminidir. Gerçeği yansıtmayabilir. Kendini iyi hissedeceksen nabzını artırıp çalışmanın sonunda ölç. Düşük çıkarıyo. Yarım saatte yağ oranını düşürürsün :D

aynı boyda ve aynı kilodayız yarın vg ye başlıyorum merak ettim bende acaba normal mi değil mi bana normal geliyor ama yağ veirken kilo kaybına uğramayalım :S

aynı boyda ve aynı kilodayız yarın vg ye başlıyorum merak ettim bende acaba normal mi değil mi bana normal geliyor ama yağ veirken kilo kaybına uğramayalım :S

Tabiki uğrarsın gaz değilki bunlar ! Vücudunda belli bir kütle katılıyor..Gittiğinde tabikide kilo kaybı yaşarsın..Ama zaten zayıfsan şimdilik boşver yağ oranını..Beslenmene,çalışmana,uyumana dikkat et forumu iyice araştır bol bol bol oku :) Bide yarın çalıştıktan sonra ağrılar olacak takma geçer 1 2 güne :) bench_O

Tabiki uğrarsın gaz değilki bunlar ! Vücudunda belli bir kütle katılıyor..Gittiğinde tabikide kilo kaybı yaşarsın..Ama zaten zayıfsan şimdilik boşver yağ oranını..Beslenmene,çalışmana,uyumana dikkat et forumu iyice araştır bol bol bol oku :) Bide yarın çalıştıktan sonra ağrılar olacak takma geçer 1 2 güne :) bench_O
sağol valla içimi rahatlattın forumu 1 senedir takip ediyorumda bu konuda pek bilgisizdim :)

Amaç define olmaksa.Yani yağ oranınızı kaslarınızın az da olsa parça parça görünmesi şeklinde olmaksa.Bende bu sporda 17kg vermiş biri olarak söylemek isterim.İlk 6ay beslenme düzenime dikkat ettim.Ama işin kötü kısmı spordan sonra besin tüketmeyip genellike yatmadan önce yapıyordum.Sonrasında anladım çok yanlış yapıyormuşum.Hep katabolizma olmuşum.Tamam yağ yakmama yardımcı olmuş ama kas kazanmaktansa kas kaybı yaşadım Omuzlarım 90kgken gayet iyiydi.Şimdi 73kgyim.(183 boy)Omuzlarım çalışmama rağmen ters tepki verdi.Artık yağ oranıma hiç takmadan cardioma ve ağırlık çalışmalarıma dikkat ediyorum.Sizde bu konuya özen gösterin lütfen arkadaşlar başınıza gelmesini istemem.
Kilo kaybı konusuna gelince.az yağlı bir vucütünüz varsa.ve hacimli değilseniz fazla. özellikle yaşında getirisi düşükse(14yaş ve altı)parçalamaya gitmeniz daha doğru olacaktır öncelikle.Yaş getirisi bir yana genetikte u durumu çok etkiliyor tabiki

kosu bandı senin vucudundaki derinin kalınlıgını ölcecek laserli makinede var çogu yanlış cıkar onların.

Back
Yukarı