Vücut Yağ Oranı Yüzdeniz

Merhaba,

Konuya hakim olanlardan öğrenmek istediğim vücut için ideal yağ oranı değeri yüzde kaçtır.
%0 gibi bir yağ oranı sağlamak mümkün müdür? Yani tamamen yağsız bir vücut.

Şuan itibariyle vücut yağ oranım %24 - 100kg
Amacım 3 ay içerisinde %15 gibi bir seviyeye indirgemek.
Uygulanan diyet ve antreman programlarıyla aylık kaybedilebilecek yağ oranı miktarı ne kadar olabilir?

Ve merak ettiğim ölçüm yaptıranların vücut yağ oranlarını yazmaları.
Böylece bir ortalama oluşturma imkanı söz konusu olacaktır.

Sizin kilonuz ve vücut yağ oranınız kaç ?

Mesajınız otomatık olarak birleştirilmiştir---------- mesajın eklendiği saat 09:55 ---------- ilk mesajın gönderildiği saat 09:42 ----------

Aşağıdaki tablo kadın ve erkeği vücut yağ oranlarına göre sınıflandırmaktadır:

Tanım
Kadın Erkek

Esansiyel yağ 10–12% /// 2-4%
Atletler 14–20% /// 6–13%
Yüksek kondisyon 21–24% /// 14–17%
Kabul edilebilir 25–31% /// 18–26%
Fazla kilolu 32-41% /// 27-37%
Obez 42%+ /// 38%+

Son düzenleme:
Yağ oranı sıfıra inmez, 5'in altında hayatın riske girmeye başlar zaten. Sıfıra varamadan ölürsün. Önemli olan 10 civarlarına inip orada kalabilmek.

Boyum 175 boyum 70 kg yim.Yüzde 16 dan yüzde 14 de düşmüştü en son ay yüzde 17 çıktı bir şey anlamadım ama hoca kas oluşmaya başladığı için dediysede bana inandirici gelmedi açıkçası.

64 kiloyum ve %13 civarı yağım var
karın ksı amacıyla biraz daha indirmek istiyorum ama

Teşekkürler ozpirik.

%10 ideal bir oran demek ki. Ve üst sınırda %15 kabul edilebilir gözüküyor.

Forumda bu değerde olan kaç kişi var merak ediyorum.

Ve son olarak yağ ölçümünü peryodik olarak ölçtüren arkadaşlardan öğrenmek istediğim, uyguladıkları antreman ve beslenme programlarıyla ne kadar zamanda hangi oranda yağ yüzdesi kaybetikleri.

Yag yuzdesinden daha onemli birsey var oda kas yuzdesi kasliysaniz eger yag oraniniz yuksekte olsa iyi gozukeceksiniz hee demiyrm %16 yi gecmemek kaydiyla ideal olan ise iyi islenmid kaslsra % 8 % 12 mukemmeldir

Yağ oranı sıfıra inmez, 5'in altında hayatın riske girmeye başlar zaten. Sıfıra varamadan ölürsün. Önemli olan 10 civarlarına inip orada kalabilmek.

Pek katılamayacağım. Değerler herkese göre değişebilir. Mesela michael jordan,lebron james,terrell owens gibi sporcular %3 ü görmüşlerdir.

boy 1.82 Kilo 94 yağ oranı %25 civarlarında. Kiloma göre yağ oranımın iyi olduğunu düşünüyorum. Hedefim 80 kiloya düşüp hep kütleli hemde yağ oranımı % 12 - % 15 civarına çekmek.

94 kiloda bu yağ oranıda çok kötü değil zaten kas kaybetmekten çekiniyorum birazda. Yani 80 kiloda % 25 yağ oranına sahip birisiyle aynı değilim heralde :D

Back
Yukarı