Vücut Tipimin hangisi olduğunu bulamıyorum, yardım lütfen..

Merhabalar, vücut geliştirme için vücut tipime göre bir yol izlemenin daha verimli olacağını düşündüğümden böyle bir araştırmaya girdim.
Boyum : 176 , kilom : 72 || Göğüs : 102 , Kol : 34 , omuz : 112 , bel 78.
omuzlarımı oldukça dar buluyorum. biraz zor kilo alıyordum ve sanıyorum ki hızlı bir metabolizmam var. bunlar beni ektomorf olduğumu düşünmeye itti.Bazı arkadaşlarımın kollarında kemikleri gözüküyor, göğüs yapıları dümdüz bacakları incecik, bu şekilde kesinlikle değilim.
ayrıca gezindiğim forumlarda ektomorf arkadaşların yakınmaları :arkadaşları "kız gibi sıskasın " , "biraz yemek ye bu ne hal" gibi cümleler sarf ederken , xs small tshirt bulamamaktan vs yakınmışlar. kendimi bu kategoriye de koyamadım açıkçası. bacaklarım öyle çalı çırpı gibi değil. başta saydığım sebeplerden ötürü mezomorf olabileceğimi de sanmıyorum. evde çok amatör spor yapardım 2-3 sene önce. 5 ay önce de bir salona yazılıp 3 ay yarı düzenli denebilecek şekilde (whey kullanarak) devam ettim. (başlangıçta 100 göğüs, 31 kol , 110 omuz ve 73 bel ölçülerimdi)
Arafta kaldım gibi. bir ışık tutarsanız sevinirim :) (gereksiz bilgi varsa affola)

vücut tipleri, zamanında bir bilimin adamının birçok insanı fotoğraflayıp üç katogoriye göre sınıflandırması ile adlandırılmıştır. bilimsel bir yanı olmamakla beraber endomorf insanlar bölgesel yağı olduğu için daha stratejik çalışmalar yapabilirler. fakat vücut tipleri inan ki hiç ama hiç önemli değildir. kas kazandıkça yağ yakarsın ve eninde sonunda vücudun şekle girer. başlangıç yıllarında izole değil full body programlar, yada 5*5 gibi kuvvet programları yapmanı öneririm. günlük harcadığın kalorinin üstüne biraz çıkarak ve günlük alman gereken proteini alarak ve çalışmalarını düzenli yaparak nitrojen balansını pozitifte tutabilir, yağlanmadan kas kütlesi kazanabilirsin. birde herşeyin başı sabır tabi

vücut tipleri, zamanında bir bilimin adamının birçok insanı fotoğraflayıp üç katogoriye göre sınıflandırması ile adlandırılmıştır. bilimsel bir yanı olmamakla beraber endomorf insanlar bölgesel yağı olduğu için daha stratejik çalışmalar yapabilirler. fakat vücut tipleri inan ki hiç ama hiç önemli değildir. kas kazandıkça yağ yakarsın ve eninde sonunda vücudun şekle girer. başlangıç yıllarında izole değil full body programlar, yada 5*5 gibi kuvvet programları yapmanı öneririm. günlük harcadığın kalorinin üstüne biraz çıkarak ve günlük alman gereken proteini alarak ve çalışmalarını düzenli yaparak nitrojen balansını pozitifte tutabilir, yağlanmadan kas kütlesi kazanabilirsin. birde herşeyin başı sabır tabi
öncelikle cevabınız için teşekkürler. full body programları salondayken 1 ay için yapmıştık. ara vereli 1 ay kadar oluyor spora. şuan tekrar başladım. full body programı ne kadar devam ettirmemi önerirsiniz? 1 ay yapmayı düşünüyordum ben

split programlar için bence salonda en az iki üç yılını geçirmiş olman gerekir. doğru anlatmak gerekirse örneğin göğüs kasını ele alalım. bench press hareketinde sen zaten göğüs kasının tümünü çalışırsın. 2 hareketli bir göğüs programına 4 hareket daha eklemek göğüsten aldığın performansı yada mikro yırtılmaları kesinlikle arttırmayacaktır. tam tersine kası overtraining yaptırma riskin artar. zaten hipertrofinin büyük bir kısmı ilk sette gerçekleşir. senin amacın kas kütlesini arttırmak. özellikle bu dönemde full body programlarda split programlardan daha fazla kas kütlesi kazanırsın. bu, daha fazla kas grubunu aktif etmen ve daha fazla anabolik hormon salgılamandan dolayıdır. profosyonel bodybuilderlar split yapar, çünkü ufak eksikliklerini gidermek isterler. göğsünün altını çalışman sana bu raddede değil , tamamen vücudunun şekle girdiği dönemde faydalı olur. umarım anlatabilmişimdir. önemli olan tek şey lineer bir çizgide ağırlıklarını arttırman, ağırlıklarını arttıramadığın zaman en azından tekrarı arttırman olmalı.

Back
Yukarı