Vücut geliştirmeye başlamak istiyorum.

Merhaba arkadaşlarım,abilerim,ablalarım :) Benim yaşım 14 ve ben vücut geliştirmeye başlamak istiyorum. Bu işi yaklaşık 2 aydır felan düşünüyorum. Ama nerden başlıyacağıma bir türlü karar veremedim sonra bu forumu buldum ve bana yardımcı olacak olan konuları okumaya başladım. Ama gördümki çok fazla görüş var biri diyor erken yaşta başlamayın biri diyor 13 yaşından itibaren başlayın bende iki arada bir derede kaldım. Yakın çevrem ve ailemde bu yaşta bu işe başlamamam gerektiğini söylüyorlar gelişimimi etkileyeceğini söylüyorlar. Şimdi sizlerden yardım istiyorum.

Sizce yaşım vg ye başlamaya uygunmu?
Uygun ise evde nasıl çalışabilirim?
Evde çalışmak için neleri almam gerek?
Nasıl bir programı uygulamam gerek?

Bunların cevabını sizlere soruyorum. Yardım ederseniz çok sevinirim. :) Birde bir spor salonuna kayıt ol derseniz ancak yaz bitince başlayabilirim. :) Okulum ve sınavlarım gereği :)

Bence başla al 2 tane dambıl bak buradaki hareketlere.
gelişimini tabikide etkileyecek ama iyi yönde fazla kasmadan yap hafif hafif

Bence başla al 2 tane dambıl bak buradaki hareketlere.
gelişimini tabikide etkileyecek ama iyi yönde fazla kasmadan yap hafif hafif

Sence ne kadarlık almalıyım iki tane 5 kg'luk yetermi? Birde nasıl bir çalışma programı uygulamalıyım? Forumda birçok çalışma programı var ama yaşıma göre değil. :)

İmkanın varsa ayarlanabilir al ağırlıkları.. Arkadaşında dediği gibi hafif hafif başla çok yüklenme şimdiden..Program olarakda evde çalışanlar genelde Flexor hocanın programını kullanıyor bir göz at istersen ona.

İmkanın varsa ayarlanabilir al ağırlıkları.. Arkadaşında dediği gibi hafif hafif başla çok yüklenme şimdiden..Program olarakda evde çalışanlar genelde Flexor hocanın programını kullanıyor bir göz at istersen ona.
Tamam çok teşekkürler acaba bu Flexor hocanın profil linki varmı? Konularına bakmak için istiyorumda veya bana göre bir programı varmı acaba? :)

:D Her zaman arada kalıyorum :) Ne yapacağımı hiç bilmiyorum şuan evde ağırlıklarla forumda bulunan bazı hafif programları çalışmaya başlasammı yoksa hiç birşey yapmadan biraz daha yaşımın büyümesinimi beklesem. :)

Bak 13 yaşında başlamaya hiç gerek yok bence tabii profosyonel olmak istemiyorsan , boyunu yazarmısın?

Bak 13 yaşında başlamaya hiç gerek yok bence tabii profosyonel olmak istemiyorsan , boyunu yazarmısın?

Yaşım 14 :D Şubat ayında 15 olacak çok var yani. Boyum 1.73 :) Birde amacım profesyonel olmak değil de şöyle gelecekte güzel bir kaslı vücuda sahip olmak çok abartılı olmayan bir vücut. :)

Yaşım 14 :D Şubat ayında 15 olacak çok var yani. Boyum 1.73 :) Birde amacım profesyonel olmak değil de şöyle gelecekte güzel bir kaslı vücuda sahip olmak çok abartılı olmayan bir vücut. :)

Bak 15ine gir aradan yaz geçsin tahmini 5-6 aya 16ya girersin zaten yaz geçtikten sonra başla derim ben en erken.

bence 16yaşını bekle

14 yaşında 1.73 boyuna sahip eline ufak dumbell alıp bi yerden başlayabilirsin kendi fikrimce

Back
Yukarı