vücut geliştirmenin psikolojik faydasi var mi

Arkadaşlar merhaba
Stressel problemlerim var
Obsesif bozukluk ve takinti hali
Doktora gidip antidepresan kullanmak istemiyorum
Bir spor salonuna yazilsam beni psikolojik yönden iyi bi duruma sokarmi
Hakan Demiray hocamla konuştum
Kesinlikle baslamalisin spor senin iyi hormonlar uretmemi sağlayacak dedi
Baslasam nazil faydasi olur bana düşünceleriniz nelerdir

Merhaba, yanlış anlamayın, ters cevap değil, bu sorunun muadili 'yemek yersem karnım doyar mı?' falan olabilir. Yani evet, yakın zamanda başka bir başlıkta da kouşuldu. Spor yapmanız serotonin ve endorfin salgılamanız anlamına gelir, vücudunuzdaki bu kimyasal değişimin yanında zamanla bambaşka olumlu gelişmeler de yaşarsınız.

evet vg sporu siniri stresi azaltır mutluluk hormonu salgılar hayata daha pozitif bakmanızı sağlar tabi çok ağır sorunlar varsa o başka ama herşeye rağmen spor yapmak insanı rahatlatır

Kesinlikle . Özgüvenini gerçekten çok yükseltiyor örneğin eskiden arkadaş grubunda normal biriyken kaslandıktan sonra güven veren lider ruhlu biri haline dönüşüyorsun . Tabi bundan kastım hemen kavgaya yormamak gerek anlatmak istediğim onların gözünde yükseliyorsun buda senin iyi hissetmeni sağlıyor

Evet demek istedigim o duygusal acidan çok zayifim
Özgüven eksikliği var
Bu ay içinde yazilacagim inşallah
Öyle kavga vs saçma sapan isler insanlar sorunlarini konuşarak halleder
Benim istegim özgüven

Evet demek istedigim o duygusal acidan çok zayifim
Özgüven eksikliği var
Bu ay içinde yazilacagim inşallah
Öyle kavga vs saçma sapan isler insanlar sorunlarini konuşarak halleder
Benim istegim özgüven
Aynen öyle düşünüyorum kesinlikle başla ama sakın acele etme 1 ayda burakırsın bu işi bir yaşam tarzı haline dönüştürürsen eğer faydasını kesinlikle görüceksin her anlamda . Kavga konusunda sana şöyle söyliyim tabiki şiddet kötüdür ama bazen kaçınılmazdır ama sana şöyle bir örnek veriyim eskiden cılız olduğum için beni hor gören tipler şimdi biraz irileşince adamdan saymaya başladı yani kısacası insanların sana olan bakış açısı değişir güçlü olursun , görünürsün .

Savino bey
190 civarindayim 90 kiloyum
Dis gorunusten zaten agirlik var ama dediğim gibi iç kisim kotu,yani psikolojik :)
İnşallah iyi olur ben baslayayim inşallah uzun sure surdururum :)

takıntının ne demek olduğunu iyi biliyorum ne kötü olduğunuda ama bende malesef düzeltemedim kendimi sanki herşey kafada ama o kadar basit değil ama eskisi kadar kötüde değilim şuan
spor açısından bakarsak psikolojik olarak her konuda insanı rahatlatıyor spor

Back
Yukarı