Vücut geliştirmeden kickboksa geçiş

Arkadaşlar herkese merhaba. Yaklaşık 1.5 yıldır beslenmeme ve antrenmanlarıma önem vererek vücut geliştirme ile uğraşıyorum. Başladığımdan bu yana sürekli bulk yaptığım için vücudum biraz yağlı. Şimdi ise kickboksa başlamak niyetindeyim. Şimdi soruma geçiyorum; Ciddi bir kas kütlesi kazandığımı düşünüyorum. Şu ana kadar yaptığım vücut geliştirmenin ve bu kas kütlesinin bu sporda bana bir faydası olur mu? Ve kickboksa definasyon dönemine girip vücudumdaki yağı azalttıktan sonra mı başlamalıyım yoksa kickboks yaparken aynı zamanda yağ mı yakmalıyım? Her türlü soruya açığım. Şimdiden hepinize teşekkürler.

Boksta da büyük efor sarfedeceğin için yağ yakabilirsin o yüzden bırakıp boksa başlamanda bence bi sıkıntı yok

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Fazla kas kütlesi çabuk yorulmana sebep olur haftada birgün normal kalori ihtiyacının 2 katını al kalan günlerde azcık eksiğini bak bakalım nooluyo. Tabi günde en az 2 saat yoğun antreman varsa .. yoksa buna da gerek yok

selamlar 1 yıldır kickbox sporuyla ilgilenmekteyim ve bu sporda il birinciliğine kadar yükseldim. fitnessta yaptığın kaslar seni hantallaştırmıyorsa çok işineyaricaktır bende mesela bu yaz kas kütlemi arttırıp yağlarımı eritmek istediğim için fitness + kick box yapıcam zaten tüm profosyonel dövüşçülerde ağırlık kaldırır ama senin yaptığın kaslar seni hantallaştırıyorsa faydası deil zararı olur genelde idmanlar haftada 3 gün pazartesi- çarşamba-cuma ya da salı-perşembe -cumartesi olur bu günlerinin dışında dışarda koşabilir ya da evde mekik +şınav+barfiks+burpee gibi kombinasyonlar çalışabilirsin kendine bir box alırsan faydası olur box jumpın kondisyon için

Back
Yukarı