Vücut Geliştirmede Protein mi Önemli Yoksa Kalori mi?

Merhaba. Ben de Allah izin verirse vücut geliştirmeye başlayacağım. Boyum 170 kilom 54-54.5 aç karnına ve kıyafetsiz. Kollarım ince ve vücudumda neredeyse hiç yağ yok. kilo almak istiyorum. Forumda okudum ama kafama takılan bir sorudur bu: protein almak mı yoksa kalori almak mı önemli?

Ne önerirsiniz bana? Teşekkürler.

1 gr protein 4 kalori , 1 gr karbonhidrat 4 kalori ve 1 gr yağ 9 kalori yapar kilo almak istiyorsan 2500-3000 kalorilik diyetle başlayabilirsin kilo başına 1,5-2 gr protein al gerisini ayarlarsın

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

1 gr protein 4 kalori , 1 gr karbonhidrat 4 kalori ve 1 gr yağ 9 kalori yapar kilo almak istiyorsan 2500-3000 kalorilik diyetle başlayabilirsin kilo başına 1,5-2 gr protein al gerisini ayarlarsın

Bir sorum daha var ben memurum öğle yemeğini kurumda yiyorum. Yemeklerin kalorileri de günden güne değişiyor ama en düşüğü 800 kalori ve ekmeği de sayarsak 930 kalori diyelim. Ara sabahtan iş çıkışına kadar ara öğün alma şansım yok. Bunun için ne tavsiye edersin. Teşekkürler.

100 gram fıstıkta 600 e yakın kalori 26 gram protein ve sağlıklı yağ var çok rahat yersin

100 gram fıstıkta 600 e yakın kalori 26 gram protein ve sağlıklı yağ var çok rahat yersin

İşte ya da işten geldikten sonra yersin diyorsun yani? Bir soru daha belki sıkıyorum özür dilerim. Ben hiç peynir yemem sabah kahvaltısında peynir yerine ne tavsiye edersin?

İş yerinde yiyebilirsin fıstığı ben öyle yapıyorum.Bende pek sevmem peyniri sabah kahvaltımı protein tozu + yulaf ezmesi olarak yapıyorum iş yüzünden.
Eğer yağlanma derdin yoksa şunuda önerebilirim

100 gram fındık
100 gram kuru üzüm
1 adet muz
1 bardak süt

1200 kalori yapıyor

Bunları yatmadan önce yerdim geçen sene çok hızlı kilo aldım öneririm.

İstediğin kadar sorabilirsin sıkıntı olmaz.

İş yerinde yiyebilirsin fıstığı ben öyle yapıyorum.Bende pek sevmem peyniri sabah kahvaltımı protein tozu + yulaf ezmesi olarak yapıyorum iş yüzünden.
Eğer yağlanma derdin yoksa şunuda önerebilirim

100 gram fındık
100 gram kuru üzüm
1 adet muz
1 bardak süt

1200 kalori yapıyor

Bunları yatmadan önce yerdim geçen sene çok hızlı kilo aldım öneririm.

İstediğin kadar sorabilirsin sıkıntı olmaz.

Teşekkürler. 12 kilo almam lazım ideal kilom 66.

Back
Yukarı