Vücut Geliştirme Yaparken Yağ Yakılır Mı?

Arkadaşlar en sonunda bir spor salonuna yazılmaya karar verdim.Fakat vücudumda biriken yağları vücut geliştirme yaparken eritebilirmiyim aklıma bu takıldı.Önce yağlardan kurtulup sonra mı vücut geliştirme yapsam? Gideceğim salonda haftanın 3 günü çalışıcam.Bu yeterlimidir?

amacın sadece yağlardan kurtulmaksa kardiyo+diyetle bundan kurtulabilirsin..
vücutta yapmak istiyorsan ağırlık çalışmaları yapman uzun vadede işine yarıyacaktır..
ağırlık antrenmanına haftada bir yada 2 gün kardiyo çalışması(salonda yapman şart değil) ekleyip protein ağırlıklı bir diyetle hem vücudunu gelişitirip hemde yavaş yavaş yağlardan kurtulabilirsin..
ağırlık antrenmanı sonrası 15-20 dk kardiyo çalışması da önerilir ama ben denedim memnun kalmadım şahsen tabi bu kişiden kişiye değişebilir..
kolay gelsin..

Amacım vücut geliştirmek aslında.Ama vücudumdaki yağlar erimeden pek gözükeceklerini sanmıyorum.Haftada 3 gün gidicem.Çünkü 1 gün çalışma 1 gün dinlenme olarak birçok kez okumuştum forumda. Haftanın 6 günü gitme imkanımda var.Kardiyo çalışmalarını ağırlık antrenmanlarından önce yapsam faydası olur herhalde.Yorumunuz için çok teşekkürler.

Vücut geliştirme iki periyottan oluşur. Bulk ve Definasyon. Bulk olmak(Prensip:Çok kilo az tekrar) kilo ve hacim almak için yapılır. Define olmak(Prensip:Çok tekrar az kilo) ise vücuttaki yağları yakmak için yapılır. Sen hocana bir definasyon programı isteyerek ve sıkı bir diyet hazırlayarak yağlarını yakabilirsin.

haftada 4 gün idman 1 gün kardio günüde yapabilirsin.tabi ben her idmanımın sonuna 30 dk ve haftada 1 gün 1.30 saat kardio koymuştum.tabi her zaman söylerim diyet diyet diyet

kas inşa ederken yağ yakımının mümkünlüğü tartışılan bir konu aslında.

ancak sanırım mümkün. ben de karın bölgem hafif yağlı olduğu için her gün 20 dakika koşuyorum ve bunu son 3 haftadır uyguluyorum, gözlemleyebildiğim kadarıyla bir kas kaybım yok, bununla birlikte midemde belim gözle görülür biçimde inceldi, midemden yağlar atıldı. yaz bitimine kadar bu tempoda ilerlemeyi düşünüyorum.

tabiki yaptığın antremana göre yağ yakımı da yaparsın

Back
Yukarı