Vücut geliştirme programı

Merhabalar bu program hakkında bir kaç sorum olacaktı örneğin haftanın 4 günü spor yapsam 2 günü kardiyo 1 günü de dinlenme olarak yapmak istiyorum

pazartesi:göğüs,karın
salı:omuz,sırt
çarşamba:kol,arka kol,önkol

şimdi bu program örnek olaraktı bu programı uygulamadan önce birkaç sorum olacaktı

soru1:örnek olarak haftada 1 kere kol kaslarını çalıştırırsam 1 hafta için yetersiz kalmazmı örneğin haftada 3 gün felan çalıştırmak gerekmezmi?

soru2:ben önceden haftanın 3 günü çalışırdım ve o 3 gündede tüm kas gruplarını çalışıtırırdım yani haftada 3 kez aynı kas gruplarını çalıştırmış oluyorum ama yeni programımda haftada 1 kez çalıştırmış olcam bu program nasıl işe yarayacak birisi anlatırsa sevinirim

Merhabalar bu program hakkında bir kaç sorum olacaktı örneğin haftanın 4 günü spor yapsam 2 günü kardiyo 1 günü de dinlenme olarak yapmak istiyorum

pazartesi:göğüs,karın
salı:omuz,sırt
çarşamba:kol,arka kol,önkol

şimdi bu program örnek olaraktı bu programı uygulamadan önce birkaç sorum olacaktı

soru1:örnek olarak haftada 1 kere kol kaslarını çalıştırırsam 1 hafta için yetersiz kalmazmı örneğin haftada 3 gün felan çalıştırmak gerekmezmi?

soru2:ben önceden haftanın 3 günü çalışırdım ve o 3 gündede tüm kas gruplarını çalışıtırırdım yani haftada 3 kez aynı kas gruplarını çalıştırmış oluyorum ama yeni programımda haftada 1 kez çalıştırmış olcam bu program nasıl işe yarayacak birisi anlatırsa sevinirim
Öncelikle programında bacak çalışmanı şiddetle öneririm.Tek kol günü yeterlidir.Çünkü zaten omuz,sırt,göğüs çalıştığında kol kaslarını da çalıştırıyosun.Göğüs çalışırken otomatikman arka kol da çalışmış olursun.Bu yüzden haftada 3 kol günü çalışman saçma olur.
2.soruna gelince.. 3 gün ardarda çalışıp diğer günler off ve kardiyo yapman seni geliştirmez.Dinlenme günlerini ağırlık çalıştığın günlerin arasına koymanı öneririm.Örneğin pzt: göğüs-sırt ,salı: off, çrş: bacak-omuz, perş: off, cuma:kol, c.tesi:kardiyo, pazar:off gibi.. karın için ister bir off gününü değiştirirsin yada ağırlık çalıştığın bir günün sonuna eklersin.Ben haftanın 4 günü karın çalıştığım için antrenman sonlarına ekliyorum.Böylece 4 günde tüm kas gruplarını çalıştırmış olursun.Kolay gelsin.

Back
Yukarı