Tabiki söylerim kardeşim,şimdi temel bilgilerden bahsedeyim;
Kas yapmak boy uzamasına engel midir ?
Şimdi şöyle bir gerçek var kas kemiği tutar evet ama kemikler ortadan uzamazlar başın'dan ve sonun'dan uzar yani eklemlerin oradan,eklem bölgesindeki kaslar kemiğe yapışık değildir,kaslar ile kemik arasında sıkı bağ (tendon) vardır.İsterseniz domuz gibi kas yapın tendon'larınız yeterince gevşek ise uzarsınız tabi bu belirli bir yaş aralığı için geçerli.
En önemli şeylerden biriside
uyku.Zaten belirli bir yaş aralığında büyüme hormonu salgılıyoruz oda geç yattığımız ve erken kalktığımız için doğru salgılanmıyor heba oluyor,şimdi eskiye bakınca cidden en fazla 6 saat uyurdum bunun içinde çok pişmanım.
Gelelim kendimce en önemli kritere beslenme,protein alımı çok önemli'ki zaten proteini yeteri kadar alıyorsunuzdur,ama süt ürünlerinden gelen proteinler dahada önemli,süt ürünlerini arttırmak en bilindik ve en etkili yoldur üstelik zor bir şey yada pahalı bir şeyde değil,bunu asla göz ardı etmeyin,birde ben günde bir yemek kaşığı susam yerdim,sanırsam oda kalsiyumu yüksek bir besin,yazıyordu uyguladım hiç sorgulamadım.Birde doymuş yağ içeren yiyecekleri tamamen kesin.
Sporda ise ''Çoklu Eklem Hareketleri''ni yaptım,bu hareketleri her yerden bulabilirsiniz,birde ağır hareketlerle çalışmadım buda eklemleri zorlamamak aksine gevşetmek içindi.
Günde 1000 ip atlamak
zorundasınız,ama şimdi yalan olmasın ben 700'ü zor çıkarıyordum ama 1000 ide tamamladığım günler nihayetinde geldi,bu arada 1000'i güne yayabilirsiniz.
Her akşam yatmadan ve her sabah kalktıktan sonra esneme hareketi yapmak
zorundasınız. Bunları asla es geçmeyin.
Ve son olarak öyle sandalyede koltuk'ta ağa gibi paşa gibi bel bükmeyeceksiniz,dik oturmak zorundasınız.
Şimdi gelelim en iki temel harekete;
Köprü:
Süper Kobra:
Bu iki hareket temeldir,her biri sabah ve akşam yapmak zorundasınız,süreleri ise her biri 30 saniye olmakla beraber 4 kere yapılır.
Diğer bilindik gerilme-esneme hareketleri ;
En güzel bu resimde gösterilmiş,dediğim gibi bu hareketleri'de sabah ve akşam yapacaksınız.
Evet dostlar ben harfiyen uydum,işimi'de gördü,eğer'ki sizde boyunuzun uzamasını istiyorsanız harfiyen uyacaksınız.
Ben boy konusunda inanılmaz sıkıntılar çektim ama allah'a bin şükür bir derdim kalmadı,umarım yardımcı olabilmişimdir aklınıza bir şey takılırsa muhakkak sorun,bu konuyu sonradan okuyanda illaki olur inşallah onlara'da yardımcı olurum...