vücudumun omuz ve göğüs kısımları geniş değil

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan dmr
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

dmr

Üye
Boyum 1.75, kilom 56 ve yaşım 16. Benim vücudumun dar olmasıyla ilgili bir sorunum var, kiloma göre belki normal olabilir ancak kiloda alamıyorum ve vücut geliştirmeyle omuz ve göğüs genişliğimi arttırmak istiyorum. Bana neler yapmamı önerebilirsiniz?
Daha önceden de vücut geliştirmeye meraklı olduğum için çalışmıştım amatörce ve şuanda arada çalışıyorum düzenli olmasa da kesinlikle her hafta illaki çalışırım. Vücudum şuan düzgün görünüyor ancak vücudumun dar olması canımı sıkıyor. Mesela okulda takım elbise giyiyoruz ve ceketin içini tam dolduramıyorum, daha doğrusu üstüme tam oturan cekette beni fena zayıf gösteriyor.
Bu arada göğüs ölçüm 87 omuzdan ise 110.

fiziğime göre dar diye düşünüyorum etrafımdakilerden de söylendi daha önce kilo almaya çalıştım ancak alamadım ki şuanda yemek yemem fln gayet iyi durumda kesinlikle az yemiyorum. Şınav fln çalışıyorum geçen sene baya düzenliydi biraz bu sene düzensizleşti. Ve omuz genişliğim daha öncesine daha da azdı 98 gibi bişeydi geçen sene sanırım. Aslında kemikten gelişim sağlayacak bişiler çok daha iyi olur gibi?

yaşın daha erken. o yüzden senin yerinde olsam body yerine yüzmeye giderim.yüzme omuz geliştirmek için en iyi spordur. daha sonraki yıllarda ağırlık çalışmalarına başlarsın.

kesinlikle yüzme okuluna yazıl derim.

Benim omuz ölçüm 136 cm ben aynaya bakınca artık baka baka alışmışım banada küçük geliyor. ama resimlerde geniş görüyorum etrafımdakilerde geniş buluyor. bu psikolojik bişy

110 cm omuz bu yaşta iyi

bi resim eklemis olsaydin daha aciklayaci biseyler yazabilirdik ama neyse zannediyorum sorun deltoid bolumunde deltoid kaslarina biraz daha onem verirsen i.

Hm peki saolun yorumlar için belkide biraz ben takıyorum. Yüzmeyede gitmeye çalışıcam. Peki şuanki çalışmalarım kemik gelişimimi olumsuz yönde mi etkiler yoksa olumlu yönde mi?
Geçen seneden aldığım 20kg lik dumbell setim var ve bilek, biceps, azda olsa triceps olarak çalışıyorum arada da şınav ve mekik çekiyorum.

benim senin yaşındayken daha küçüktü iyi ölçün var

Back
Yukarı