Vücudum Geliştikçe Özgüvenim Düşüyor

Aynı durum benim içinde söz konusu eskiden sosyal hayat, çevre, karşi cins popülerite hayatinin merkezinde iken bunun yerini antrenman almis olasi bir durum ama birde su durum var goruntun iyilestigi surece ister istemez karsi cinsten ilgi gorursun ilgi goremiyorsan cevren kisitli demektir hic yoktan spor salonunda veya sosyal medya hesaplarinda bile ilgi goruyor olman gerekir bir takim kesim tarafindan :) daha cok orta yasli kadinlarin iletisime gecmesi yaklasimindan tavizinden dolayi olabilir :)

Rica ederim ne zaman dersen bir mesajına bakar. Sporu bıraktığım için artık diğer konularda da az çok fikir sahibi olabiliyorum :)
Konuş bir zarar çıkmaz. Bu sana söylediklerimi benim de yapmam lazım ama beni boş ver tavsiye verirken daha iyi oluyor :D
Ayrıca bak şimdi şöyle bir şey var spor yapan insanlarda spor yaptıkça kendini beğeniyorsun diğer insanlar sana biraz tuhaf geliyorlar senin gibi olmadıkları için. Ben sporu bıraktım o nedenle şimdi insanları beğeniyorum :D[DOUBLEPOST=1479447031][/DOUBLEPOST]
Aynı durum benim içinde söz konusu eskiden sosyal hayat, çevre, karşi cins popülerite hayatinin merkezinde iken bunun yerini antrenman almis olasi bir durum ama birde su durum var goruntun iyilestigi surece ister istemez karsi cinsten ilgi gorursun ilgi goremiyorsan cevren kisitli demektir hic yoktan spor salonunda veya sosyal medya hesaplarinda bile ilgi goruyor olman gerekir bir takim kesim tarafindan :) daha cok orta yasli kadinlarin iletisime gecmesi yaklasimindan tavizinden dolayi olabilir :)

Benim vücudumu da yanıma gelen polisler jandarmalar beğeniyor :D Bir de facebook üzerinden yazan meraklı arkadaşlar diyeyim :) Karşı cinsi etkileme olayı falan hikaye ya tanımadığım bir ortama dahi gitsem erkekler tarafından ilgi görüyorum :D :D

Son düzenleme:
Benim vücudumu da yanıma gelen polisler jandarmalar beğeniyor :D Bir de facebook üzerinden yazan meraklı arkadaşlar diyeyim :) Karşı cinsi etkileme olayı falan hikaye ya tanımadığım bir ortama dahi gitsem erkekler tarafından ilgi görüyorum :D :D[/QUOTE]
Tercih meselesi cogu kadin siskin erkekleri itici bulabiliyor sansini sporculardan yana denemelisin bence zaten disardan birisiyle bu iliski fazla yurumez sen hayatini nerdeyse spora adamissin bu siradan bir iliskide sorun haline gelebilir

Benim vücudumu da yanıma gelen polisler jandarmalar beğeniyor :D Bir de facebook üzerinden yazan meraklı arkadaşlar diyeyim :) Karşı cinsi etkileme olayı falan hikaye ya tanımadığım bir ortama dahi gitsem erkekler tarafından ilgi görüyorum :D :D
Tercih meselesi cogu kadin siskin erkekleri itici bulabiliyor sansini sporculardan yana denemelisin bence zaten disardan birisiyle bu iliski fazla yurumez sen hayatini nerdeyse spora adamissin bu siradan bir iliskide sorun haline gelebilir

sen zaten her turlu ilgi görürsün sen bi kere kadınsın :D swarm da falan pp olmayan kadın hesaplarına bile onlarca arkadaşlık istegi geliyor :(

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

sen zaten her turlu ilgi görürsün sen bi kere kadınsın :D swarm da falan pp olmayan kadın hesaplarına bile onlarca arkadaşlık istegi geliyor :(

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Benim ilgimide o cekmiyor iste sirf kadin oldugum icin veya fizik icin goruntu icin yaklasanlarla pek ilgilenmem

Rica ederim ne zaman dersen bir mesajına bakar. Sporu bıraktığım için artık diğer konularda da az çok fikir sahibi olabiliyorum :)
Konuş bir zarar çıkmaz. Bu sana söylediklerimi benim de yapmam lazım ama beni boş ver tavsiye verirken daha iyi oluyor :D
Ayrıca bak şimdi şöyle bir şey var spor yapan insanlarda spor yaptıkça kendini beğeniyorsun diğer insanlar sana biraz tuhaf geliyorlar senin gibi olmadıkları için. Ben sporu bıraktım o nedenle şimdi insanları beğeniyorum

Sende benim gibisin he. Herkesin derdine bi şekilde çözüm bulabilen ama iş kendi hayatına gelince hiçbir şekilde sorunu çözemeyen :D

Bu konuda bir bayanın da fikrine ihtiyacım vardı açıkçası. Çevrem biraz kısıtlı evet , ve genel olarak çevremde karakterimle ön plandayım. Vücudumla gördüğüm ilgi , sadece bakışmalarda kalıyor :D Sıkıntılı olan benim ya bu kesin, şimdi yorumunu okuyunca biraz düşündüm kapalı kutu gibiyim. Dışardan çok sert görünüyorum , hiç gülmüyorum. Bu da insanların özellikle kendi yaşıtımdakilerin bana bakış açısını değiştiriyodur haliyle.

Sende benim gibisin he. Herkesin derdine bi şekilde çözüm bulabilen ama iş kendi hayatına gelince hiçbir şekilde sorunu çözemeyen :D

Hepimiz kendi çukurumuzda boğuluyoruz :D (efkarlı şarkı dinliyorum diye böyle bir şey yazdığımdan eminim ) :D
[DOUBLEPOST=1479556145][/DOUBLEPOST]
Tercih meselesi cogu kadin siskin erkekleri itici bulabiliyor sansini sporculardan yana denemelisin bence zaten disardan birisiyle bu iliski fazla yurumez sen hayatini nerdeyse spora adamissin bu siradan bir iliskide sorun haline gelebilir[/QUOTE]

İnan ne pis canımı sıkıyor bu durum bir bilsen. Bak şimdi küçüklüğümden anlatmaya başlıyorum size doktor hanım. Bundan yıllar yıllar önce internet ile aram çok iyidi. İnternette harcadığım zamanın karşılığı olarak şimdi ki mesleğime sahibim. Sonradan kendimi internetten bir şekilde koparabildim. Sopra başladım. Sopru bıraktım. Şimdi mesleğe odaklandım. Anlayacağın şu ki 2 işi bir arada yapabilecek insan olduğuma inanmıyorum. Birini sevsem işim gidecek. İşimi sevsem o biri gelmeyecek :)
Arkadaşlık konusuna gelince çok kötü ve vahim bir durumum var. Yaptığım vücut yanıma gelen erkeklerde veyahut yolda gören erkeklerde ilgiye neden oluyor. Kızlarla arkadaşlığa gelince öyle birisiyle buluşmuş birisi değilim. Birisiyle konuşmaya başladığım da tabii ki sosyal medya üzerine veya zaman zaman telefonda 2 haftayı geçmiyor. Genellikle de 1 hafta içerisinde arkadaşlığım bitiyor. Çok vahim durum çok vahim :D[DOUBLEPOST=1479556280][/DOUBLEPOST]Ayrıca bir de şöyle bir şey var. Benimle zorla muhabbet eden kızlar bile bir süre sonra benimle seve seve konuşmaya başladılar. Yani insanlar üzerinde kendimi sevdirebilme gibi bir yeteneğim var ölümsüz olmamın dışında ama yok çözüüm yolu değil hayatımda :D

Son düzenleme:
Öncelikle şu olaya bir göz at "Dunning-Kruger Etkisi"
Bu işe başlayan birçok insanın yegane amacı estetik bir görünum kazanmak suretiyle karsi cins ile olan münasebetini arttırmaktır ancak kazın ayağı öyle olmuyor.
Evet başlarda salona gidip antrenman yaparak ve çok geliseceginizi hayal ederek calisiyorsunuz ama beyin ve hormonal aktiviteler bu sirada bambaska bir kafa yasiyor.Belli bir sure sonra kaldirdigimiz agirliktan zevk almaya basliyoruz ve pump olmus vucudumuzu aynada izlemek muthis bir haz veriyor.
Hem serotonin(mutluluk verici hormon) salgiliyoruz hem de odul mekanizmasi islemeye basliyor.
Sadece karsi cinsi etkileme amaci ile girilen bir iste kendimizi kas fiberlerinin yapisini, besinlerin glisemik endeksini vb incelerken buluyoruz cunku bu is kendi amacini asiyor ve bir nevi uhrevi bir hal almaya basliyor.
Kendi sinirlarini zorlamanin ve zor olani basarmanin tadini alan bireyler hem fiziksel hem de mental olarak gelisiyor.Vucut, besinler, hareketler hakkinda ogrendigimiz bilgiler, bize aslinda ne kadar cok seyi bilmedigimizi gosteriyor ve buda Dunning-Kruger etkisinin altina girmemize sebep oluyor.

Vucut gelistirmeye kizlar icin baslanir, heykel gibi heriflere benzemek icin devam edilir.

Lenovo A7000-a cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Kalın yazıyla alıntıladığım kısıma takıldım kaldım devamını okuyamadım atılan mesajların sadece bu sporla alakalı değil genel olarak öğrendiğim bilgiler beni hiç bir şey bilmiyormuşum hissine kapılıyorum bir süredir, hatta birkaç arkadaşımla bunun hakkında konuştuğumda düşündüğümün aksine cahil olmadığımı, ne kadar az şey bildiğimin farkında oluşumun bile bunu yalanladığını söylemişlerdi . Bu durumun bir isminin olduğunu öğrenmem şuan çok mutlu etti beni :).

Konuyu açan arkadaşın ilk postuna cevap yazabiliyorum şuanda sadece o kısmı okudum çünkü :

"Ağzı çok iyi laf yapan biriyim , ortaokul , lise ve ilk üniversitemde hiçbir sorun yaşamadım hem de kilolu ve bakımsız biri olmama rağmen ( o yıllarda herhangi bi uğraşım yoktu bodybuilding yada herhangi bi spor ... ) Şuan vücud geliştirmede 16. ayım ve mükemmel olmasa da eskiye oranla çok çok iyi bi vücudum olmasına rağmen özgüvenim yerlerde."

Exdream'in yazısında bahsettiği Dunning-Kruger etkisine bağladım ben. Çözümü ne peki? Bilmiyorum :D

Tam aksine Vücudun geliştikçe özgüveninin artması gerekiyor. Bırak insanlar sana baksın bi süre sonra iletişim kurmak için çaba göstereceklerdir zaten sen erkeksin sert ve ciddi bi tavır harika bir fizik genelde bayanların hoşuna gider bayanı boşversen bile spor salonunda antrenman sonunda aynanın karşısına geç tişörtünü çıkart sen kendini beğeniyorsan sıkıntı yok demektir. :D

Bende de benzeri var. Herkes vücudumun geliştiğini söylüyor ama ben gelişmediğini düşünüyorum ve bu bende özgüvensizlik yaratıyor

Aslında genellikle bu spora başlamadan önce zayıfsan şimdi daha iri yarı hissediyorsan kendini kendinde farklılık hissedince insanlar bazen normal bazen daha havalı bazende öz güvenini kaybetmiş olabiliyor kendi motivasyonunu kaybetme spordu vücut geliştirme bunlar çok sağlıklı alışkanlıklar karşına seni seven seni olduğun gibi kabul eden elbet bir kız çıkar karşına @PointQuard sen moralini bozma spor yap ;) başarılar :D

Ben farklı bir konuya değinmek istiyorum
Arkadaşın biri yattığı kadınlardan bahsetmiş birazını anlatırım falan demiş.
Hemcinsim olarak bu yazılanları ve yazan kişiyi kınıyorum , böyle tipler yapsa da yapmasa da arkadaşlarına büyük bir eğlenceyle anlatırlar.
Salondada böyle tipler var acayip ayar olurum gelir antreman yapmaz 2-3 saat muhabbet eder tabiri caizse karı/kız keser halihazırda hocayıda kafalamıştır böyle yattığı bayanları falan anlatır.
Birde yapmadığı halde yaptım diyenler var sanki yapmadım dese elemanı adamdan saymayacaklar
nasıl insan olduk ya :)

Back
Yukarı