İyi günler,forumda buna ilişkin bir arama yaptım ancak yeterli bilgi bulamadım.Sorum vücudun beslenme mantığıyla ilgili.Anladığım kadarıyla vücudun yağ depolamasına neden olan şey alınan fazla karbonhidratın insülin hormonu aracılığıyla yağa çevrilmesi,yani doğrudan yediğimiz yağlar göbeğimize gidip depolanmıyor.Oysa bugüne kadar diyetletde hep 0 yağ sloganı vardı.Karatay diyeti kısaca yağdan değil karbonhidratlardan kaçının diyor.Peki aldığımız yağ fazlası ne oluyor?Vücuttan atılıyo mu yoksa depolanıyo mu?Mesela fındığın 100 gramında 15 gr protein var ama %60'ı da yağ.Günlük yağ ihtiyacımızda atıyorum 30 gram.Peki 100 gram fındık yediğimde aradaki bu 30 gramlık yağ fazlası ne oluyor?