VÜCUT GELİŞTİRME VE FITNESS ARASINDAKİ FARK

GpvrMv.jpg
vQgBvD.jpg
birinci vücut geliştirmeci, ikinci fitnessçi

çok bir fark yok aslında genel olarak beslenmede antrenman şekillerine kadar hep benzerdir .
Body yapıyorsun diye şişip arnold jay cutler gibi olucağını düşünme bu konu amaçlara göre değişir bodylede estetik bir vücut yapılır veya fitnesslada bulk tarzı bir vücut yapılır eskiden olsa evet daha farklıydı ama artık spor salonuna gittiğinde body veya fitness olmasının önemi olmadan adam senin amacına yönelik bir program veriyor . Fitnesse gidip bulklu bir vücutta yapabilirsin bodye gidip define bir vücutta yaparsın beslenmeyle vs alakalı birşey .

Fitness i daha cok sevdim vg ci gibi hayvan gibi olup nolcak vücudun fit güzel gözüksün yeter yani bunların beslenmeleri nasıl ?farkı anladım biri bulk biri define gibi ama nasıl antrenman yapıyorlar

Fitnes cok sevdim vg ci gibi hayvan gibi olup nolcak vücudun fit güzel gözüksün yeter yani bunların beslenmeleri nasıl ?farkı anladım biri bulk biri define gibi ama nasıl antrenman yapıyorlar
Biri anabolizan kullaniyo yuksek karbonidrat insulin ve protein kullaniyo biri daha dogal ve dusuk karboidrat kullaniyo formunu yaptiktan sonra onu koruma altina aliyo her zaman kilo almaya calismiyomo.

[DOUBLEPOST=1419193742][/DOUBLEPOST]
fitnessa yöneliyorum diyon ama body demek fitnessın ilerisi
ikiside fitness la başlar yani sen bişeye yonelmedin sadece hedefını belırledın[/quote]

Aynen öyle hedefimi belirledim diyelim

Vucut gelistirme tamamen ayri bir branstir yani tek basina branstir, fitness hangi spor bransini yaparsan yap altyapisinda olan bir uygulamadir, her spor bransinda genel koordinasyon kuvvet vb gibi konularda agirlik antrenmanlari olmak zorundadir ancak yapilan bransa ozgu olarak degisir, v.g bambaska birsey...

Sic Semper Tyrannis

Vucut gelistirme tamamen ayri bir branstir yani tek basina branstir, fitness hangi spor bransini yaparsan yap altyapisinda olan bir uygulamadir, her spor bransinda genel koordinasyon kuvvet vb gibi konularda agirlik antrenmanlari olmak zorundadir ancak yapilan bransa ozgu olarak degisir, v.g bambaska birsey...

Sic Semper Tyrannis
adam yaptıgı sporu ıkı dk da nası da yucelttı la
hentbol oynasa aynı lafları onun ıcınde kulla nır : D

Sic Semper Tyrannis
şahsen aklı başında normal bir insanın vg ile uğraşacağını sanmam. bence ben dahil bu ağırlıkların altına giren herkeste biraz anormallik var.
eskiden beri böyledir. osmanlı devletinde, ordunun en önünde savaşan ayı postu giyip kartal kanadı takan birlikleri vardı, hayvan gibi ağırlık kaldırıp, ıslak mermeri tokatlayarak çalışırlardı, o birliklerin adı "deliler bölüğü" idi. demek ki bu işi yapan herkes, deli :)

çoğu kişi vg yaptığını sanır ama fitness yaptığının farkında değildir tıpkı çoğu kişinin kolları 40cm olunca kendini vgci sanması birde hardcore antreman yapınca iyi besleninin iri kaslı bir vücut yapacağını bundanda korktuğu için ağırlığı azaltması gibi istediğiniz kadar ağırlık çalışın beslenin zamanınız kısıtlı ise ortalama üstü geliriniz yoksa genetiğiniz elverişsiz ve steroid kullanmıyorsanız maalesef vgci vücudunuz olmaz fitness ağırlıklı çalışmak demek 2 adet plastik 5-10 kiloluk dumbelllar ile çalışmak değildir jeff seid lazar marc fitt gibi fitness modellerde yüksek ağırlıklarla çalışırlar

şahsen aklı başında normal bir insanın vg ile uğraşacağını sanmam. bence ben dahil bu ağırlıkların altına giren herkeste biraz anormallik var.
eskiden beri böyledir. osmanlı devletinde, ordunun en önünde savaşan ayı postu giyip kartal kanadı takan birlikleri vardı, hayvan gibi ağırlık kaldırıp, ıslak mermeri tokatlayarak çalışırlardı, o birliklerin adı "deliler bölüğü" idi. demek ki bu işi yapan herkes, deli :)

Katiliyorum Yaver Bey [emoji4]

Sic Semper Tyrannis

Back
Yukarı