Diyeti baştan yazman gerek.Kural şu:Sabah kahvaltısı padişah gibi,öğle yemeği zengin gibi,akşam yemeği fakir gibi.Diğer kurallara girmiyorum bile(protein olacak,su olacak,pilav makarna şeker olmayacak)
Örnek Kahvaltı yazayım sana:1 adet domates ve salatatık,1 parça diyet peynir,2 dilim çok tahıllı veya kepek ekmeği.1 Bardak şekersiz çay veya yeşil çay veya bitki çayı.Haftada 3 gün de 1 adet yumurtadan omlet ye.(Ben şahsen bu diyeti(kendim yazdım) kullanıyorum)
Öğle yemeğini kahvaltı gibi yapman da yanlış bence.Ayrıca biber iştah açmaz mı?Midene biraz sıcak şey girsin.Diyette vazgeçilmez 3 şey söylüyeyim sana.Biri çorbadır mideyi ısıtır,korur ve tokluk hissi verir.Diğeri salatadır kalorisinden çok vitamini vardır ve tokluk hissi verir,diğeride yoğurttur onun faydasını söylemeye gerek yok sanırım.Öğle ve akşam yemeklerine bu 3 ünü de koy.Böylelikle kalsiyum almış olacağız,midemize zarar vermemiş olacağız.Ayrıca tokluk hissimiz artacak.Öğle yemeğine ekstradan birde sebze yemeği koy.Akşam ise öğleye göre daha hafif birşeyler ye.Akşam ekmek yeme.Öğlen 2 tane çok tahıllı ekmek yiyebilirsin.
Ayrıca 2,2-5 saat spor salonunda geçirmen zararlı,ne yapıyorsun bilemem ama kaslarını yakmaya kadar gidebilir diye düşünüyorum.Bu kadar abartılacak birşey değil kilo vermek.
Son olarak soda değil maden suyu tüket.Soda yapaydır ve zararlıdır.Oysa maden suyu doğaldır ve çok faydalıdır günde 2 adet içilirse çok iyi olur.Bu kadar katı diyet yaparken çikolotayı kaçırman da ilginç geldi bana iradene sahip ol.
Son düzenleme: 21 Mayıs 2010
ay_isiqinda ve Enlil bunu beğendi.